Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen anställer ny kulturchef

Publicerad:
Fem grundbultar i den nya kulturchefens ansvarsområde: Ungdomens hus, Medborgarhuset,  Sagabiografen, Stadsbiblioteket och Vattentornets konsthall.
Fem grundbultar i den nya kulturchefens ansvarsområde: Ungdomens hus, Medborgarhuset, Sagabiografen, Stadsbiblioteket och Vattentornets konsthall.

Säffle kommun söker ny kulturchef efter Katarina Kristoffersson som går i pension i början av nästa år. En ny kulturchef lär bli klar redan på onsdag.

På onsdag har kommunstyrelsen ett extra sammanträde och ett av beslutsärendena är frågan om ny kulturchef.

Efter en lång rekryteringsprocess kommer politikerna då att få ett namn att ta ställning till.

– Det stämmer. Vi har haft en lång process med många inblandade där vi slutligen intervjuade två kandidater och när vi nu enats om ett förslag lägger vi fram det för kommunstyrelsen på onsdag, berättar kommundirektör Ingemar Rosén.

Han säger att rekryteringen gått mycket bra och att han är mycket nöjd med den kandidat som kommer att presenteras. Han vill dock inte avslöja något namn.

– Nej, det ska läggas fram för politikerna först, säger han.

Nuvarande kulturchefen Katarina Kristoffersson går i pension i mitten av januari. Kommer den nya kulturchefen att träda in redan då?

– Nej, men förhoppningsvis i början av mars eller senast i april. Under vakansen är bibliotekschefen Maria Persson ställföreträdande kulturchef, säger Ingemar Rosén.

Nuvarande kulturchefen Katarina Kristoffersson går i pension i januari.
Nuvarande kulturchefen Katarina Kristoffersson går i pension i januari. Foto: Claes Österman

Kulturchefen kommer att ha huvudansvar för fem större inrättningar, nämligen Medborgarhuset, biblioteket, Sagabiografen, Ungdomens hus samt Gamla vattentornets konsthall.

Det är den tredje förvaltningschefen som rekryteras i Säffle i år. Tidigare har kommunen också rekryterat ny socialchef och ny skolchef.

Artikeltaggar

ArbeteBiblioteket i SäffleGamla vattentornetIngemar RosénKatarina KristofferssonKommunstyrelsenMedborgarhusetRekryteringSagabiografen SäffleUngdomens hus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.