Hoppa till huvudinnehållet

Nu är Pekåsbygget igång - har börjat riva

Publicerad:
Under förra veckan påbörjades rivningen av den gamla bilverkstaden på fastigheten Smedjan.
Under förra veckan påbörjades rivningen av den gamla bilverkstaden på fastigheten Smedjan. Foto: Diana Dragic

Sedan start har ST följt händelseförloppet gällande bygget av den nya Pekåsbutiken. Efter att bygglovet nyligen blivit godkänt har man äntligen kommit igång, och nu är rivningsarbetet av den gamla bilverkstaden på fastigheten Smedjan påbörjat.

Det har varit en lång process med flera farthinder i planeringen av den nya Pekåsbutiken. Meningen var att bygget skulle påbörjas redan under våren i år, men på grund av sanering och provtagningar, som tog längre tid än väntat, drog det ut på tiden.

I mitten av november fick man äntligen grönt ljus från kommunen, och nu är bygget av den nya matbutiken igång. Rivningen av den gamla bilverkstaden påbörjades under förra veckan, och större delen av byggnaden är redan borta.

Den nya matbutiken förväntas stå färdig någon gång i mitten av 2023.
Den nya matbutiken förväntas stå färdig någon gång i mitten av 2023. Foto: Diana Dragic

Hur lång tid rivningen och uppbyggnaden av den nya butiken kommer att ta, kan dock inte vd:n Tony Carlsson svara på. Innan förseningarna var planen att butiken skulle stå färdig i juni 2023, men av allt att döma kommer det sannolikt att dröja lite längre än ändå.

Artikeltaggar

BygglovByggnationNyetableringarNyheterPekåsSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.