Hoppa till huvudinnehållet

Framtidsplan för kommunens äldreomsorg

Publicerad:
Kommunfullmäktige har beslutat om en revidering av en framtidsplan för kommunens äldre.
Kommunfullmäktige har beslutat om en revidering av en framtidsplan för kommunens äldre. Foto: Johan Nilsson/TT

Kommunfullmäktige har nyligen reviderat framtidsplanen för äldre. I planen framgår det hur kommunen ska klara av att möta den allt mer åldrande befolkningen med god omsorg och kvalitet.

Tanken är att planen ska användas som ett instrument för att styra, förändra och förbättra kommunens äldreomsorg. Planen ska vara en vägledning för politiska och verksamhetsmässiga beslut men också finnas med i det dagliga arbetet.

Bakgrunden till planen är en motion som bifölls i juni 2014. Kommunfullmäktige antog planen 2016 och den reviderades 2018. Nu var det dags för en ny revidering och denna har nu antagits av kommunfullmäktige.

Sjukvårdspartiets Ingalill Rosell yrkade på att ett stycke om att ansvaret successivt förs över från region till kommun skulle tas bort ur planen.

– Det finns inget som vi kan utläsa av utredningarna av god och nära vård som säger att regionkommunerna ska föra över ansvaret till kommunerna. Det handlar om att region och kommun ska öka sitt gemensamma åtagande, sade Ingalill Rosell som i övrigt står bakom planen.

Hon fick dock inget gehör för sitt yrkande. Kommunfullmäktige beslutade att godkänna den reviderade planen och Sjukvårdspartiet reserverade sig mot beslutet.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgBeslutKommunfullmäktigeSjukvårdspartietVårdVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.