Hoppa till huvudinnehållet

Sihällatomtarna spred glädje på landsbygden

Publicerad:
I Nysäter har tomtarna inga renar, men väl en häst! Fyrbenta tomten Coco anslöt sig till Sifhällatomtarnas stopp i bygden.
I Nysäter har tomtarna inga renar, men väl en häst! Fyrbenta tomten Coco anslöt sig till Sifhällatomtarnas stopp i bygden. Foto: Kjell Olsson

Sifhällatomtarna är lika populära och efterlängtade varje år. Svanen i Svanskog, Smedgården i Långserud samt Enegården i Nysäter stod med på besökslistan på gruppens turné i kommunens ytterområden under lördagen.

Dagen hade dock börjat på Silvenska villan. På julafton blir det besök vid Björkbacken, Kaptensgården och Lindbacken samt Sagabiografen. Vid den sistnämnda blir det ett offentligt framträdande.

Nu kunde man till, skillnad från de närmast föregående åren, hålla till inomhus.

– På Björkbacken och Kaptensgården brukar vi dock vara ute på grund av platsbrist och att många vill komma och lyssna, sade en nöjd Malin Axelsson, ledare för gruppen.

Det är ett blandat program som erbjuds, där de kära julsångerna som Rudolf med röda mulen, Nu tändas tusen juleljus, O helga natt samt den klämmiga Mössens julafton alla finns med.

Sifhällatomtarna gjorde ett populärt besök på Smedgården i Långserud.
Sifhällatomtarna gjorde ett populärt besök på Smedgården i Långserud.

Lite extra festligt blev det i Värmlands Nysäter där Sifhällatomtehästen Coco anslöt med sin ryttarinna Emmy Angerud Sairio .

Det närmar sig de tio åren på turné på landsbygden, men det stora tomteracet har över sjuttio år på nacken. En lika omtyckt och välkommen tradition varje år!

Artikeltaggar

BjörkbackenKaptensgårdenLindbackenMalin AxelssonNöje/KulturSifhällatomtarnaSmedgårdenSvaneholmTurnéVärmlands Nysäter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.