Hoppa till huvudinnehållet

Viftade med kniv på buss – döms till fängelse

Publicerad:
Det var i augusti som mannen greps av polis efter att ha viftat med en kniv på bussen.
Det var i augusti som mannen greps av polis efter att ha viftat med en kniv på bussen. Foto: Ove Rydh

Mannen viftade med en kniv på bussen till Säffle. Nu har han dömts till sju månaders fängelse för brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Det var i slutet av augusti som den 66-årige mannen hade en kniv och viftade med på bussen som var på väg till Säffle. Han var påverkad av narkotika och utåtagerande mot andra passagerare på bussen. När han klev av bussen vid järnvägsstationen i Säffle och gick mot Köpcentrum 45 blev han gripen av polis.

Mannen har dömts för att han viftade med kniven i bussen på väg till Säffle. Enligt honom själv använde han kniven för att äta glass. Han har också uppgett att han var i diskussion med några unga personer på bussen eftersom han anser att ungdomar idag har felaktiga värderingar och prioriteringar. Tingsrätten har dock valt att döma mannen för de brott han åtalades för.

Mannen har nu dömts av Värmlands tingsrätt till sju månaders fängelse för grovt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt narkotikabrott.

Man viftade med kniv på buss – greps av polis vid köpcentrum

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättFängelseNarkotikabrottSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.