Hoppa till huvudinnehållet

Vattennivån i Åmål under kontroll – men nya läckor upptäcks: ”Nu ligger vi lågt”

Publicerad:
Åmåls kommuns VA-enhet tar en liten paus i arbetet med sökandet efter vattenläckan i centrala Åmål.
Åmåls kommuns VA-enhet tar en liten paus i arbetet med sökandet efter vattenläckan i centrala Åmål. Foto: Privat

Mindre vattenläckor har upptäckts i ouppvärmda fastigheter i Åmål. Men nu håller sig nivån stabil. Mycket tack vare julledighet hos Håkanssons Sågblad.

Samtidigt upptäcktes under torsdagen nya läckor – i Tösse och Fröskog.

Den stora vattenläckan i Åmål är ännu inte lokaliserad. Men under sökningsarbetet har tre-fyra mindre läckor i ouppvärmda fastigheter i Åmål upptäckts och Vattenverket uppmanar fastighetsägare att se över sina VA-installationer så att fler eventuella läckor kan åtgärdas.

Det är fortfarande hög vattenförbrukning i Åmål men nu sjunker åtminstone inte nivån i vattentornet. Läger är stabilt.

Mycket tack vare att en klassisk Åmålsindustri tagit jullov.

– Håkanssons Sågblad har stängt för julledigt. De gör annars åt 15 000 liter vatten i timmen, säger Anders Olsson, driftchef på VA-enheten i Åmål.

Det har gjort att det gått från ”vansinnigt hög” vattenförbrukning i Åmål till hög.

– Nu ligger vi lågt över julhelgen. Om det inte inträffar något akut så återupptar vi sökarbetet på tisdag i nästa vecka. Vi klarar nivån men det är bara precis, säger Anders Olsson.

Under tiden har VA-enheten i Åmål haft fler vattenläckor att se till i kommunen. I Tösse läckte vatten vid en obebodd fastighet. Det är oklart om det är en ledning inomhus eller utomhus som sprungit läck.

– Vi stängde av vattnet. Nu blir det fastighetsägarens bekymmer. Ingen rolig julklapp, sa Anders Olsson på torsdagseftermiddagen och tillade:

– Nu får vi ägna oss åt Fröskog. Där har det också en vattenläcka upptäckts.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunFastigheterFröskogOlyckor och katastroferSamhälleTösseVattenVattenläckor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.