Hoppa till huvudinnehållet

Rivstart för Säffles nyöppnade gym

Publicerad:
Jesper Edvinsson
Jesper Edvinsson Foto: Emma Alegod Bruce

Det har gått en månad sen Jeje’s öppnade dörrarna i Säffle och bröderna Jesper och Jimmie Edvinsson är mer än nöjda med etableringen. I fräscha lokaler har de byggt upp ett komplett gym som passar för alla.

Det har gått över all förväntan för gymmet. Glatt meddelar de att redan nu dubblat målet i antal medlemmar. Jesper Edvinsson, ena delägaren i syskonduon, är förvånad men mycket nöjd över resultatet.

– Vi räknade med att kunna sälja hundra medlemskort relativt snabbt och att vi vid den här tidpunkten skulle fått kanske tvåhundra medlemmar. Det bräckte vi inom en vecka. Nu har vi 400 medlemmar och räknar med ännu fler efter nyår. Helt otroligt kul! säger Jesper.

Årskort säljer bäst

I Säffle så har nästan alla medlemmar tecknat ett årskort, jämfört med i Åmål där tiokorten går bäst. Under december månad så hade gymmet ett erbjudande precis vilket kan vara en bidragande faktor.

– I genomsnitt har vi för tillfället ungefär tvåhundra tränande per dag. Vi kan också se att det är på måndagar som det är mest folk på gymmet under en hel dag. Det är bara roligt att så många valt att komma hit, säger Jesper.

Rivstart för det nyöppnade gymmet
Rivstart för det nyöppnade gymmet Foto: Emma Alegod Bruce

Började i Åmål

Bröderna Jesper och Jimmie startade Jeje’s gym i Åmål 2012 och har sedan dess expanderat enormt. Med över 3000 aktiva medlemmar och en lokal på 2700 kvadratmeter stor, är de ledande i sin bransch. När de öppnade för tio år sedan var allt väldigt nytt och har längst vägen fått med sig nya erfarenheter. Nu hoppas de kunna göra en liknande resa här.

– Det känns fantastiskt roligt att öppna på nytt, nu har vi mer kött på benen än när vi öppnade i Åmål. Vi vet vad vi ska sträva efter och vi kan utöka med maskiner och utrustning, säger Jesper.

Välbehövligt med stor yta

– De flesta reagerar på vi har en så stor lokal. Vilket ja, det är det för att vara mitt i centrum. Samtidigt så vill vi utvecklas och bli större. Ett gym blir heller aldrig komplett, det går alltid att förändra och förbättra, menar Jesper.

Senast ST besökte lokalen så var den under renovering och det är nu svårt att föreställa sig att detta var samma ställe. Lokalen är utbredd genom två fastigheter, den sträcker sig från gamla arbetsförmedlingen och vidare genom Apotekets före detta lokal. Även om det fortfarande är lite fix kvar, det är restnoterade produkter till utrustningen och medlemsloungen ska även den förbättras, så har det fått sig ett otroligt lyft.

 • Så här såg det ut i slutet av augusti i år.
  Så här såg det ut i slutet av augusti i år. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Cirka tre månader senare, ett rejält lyft.
  Cirka tre månader senare, ett rejält lyft. Foto: Emma Alegod Bruce

Gymmet är uppdelat i tre delar. Loungen, receptionen och omklädningsrummen utger tillsammans med konditionsmaskinerna den första etappen. Fortsatt vidare in i lokalen kommer friviktsavdelningen och avslutningsvis, längst in i lokalen kommer en större del med maskiner.

Nytt koncept

Jesper Edvinsson berättar att det finns flera planer. I nuläget finns det behandlingsrum i gymmet, där hoppas man kunna hyra in fysioterapeuter, massörer eller liknande kompetens. Detta för att kunna ge kunderna möjlighet till ett fullständigt utbud.

En annan idé, som är lite nytänkande är att det finns planer på att starta grupper i gymmet, Jesper benämner dem som small group. Tanken är att man i grupper om åtta till tolv personer tränar ihop i gymmet. Det kan vara en bra hjälp om man vill komma igång med träningen. Samtidigt som det blir en variation. Det är vanligt att personer som kör mycket styrketräning inte får med sig konditionsträningen, och vice versa. För att kunna utvecklas krävs en kombination. Med small groups kan medlemmarna få pushning och peppning i det de behöver.

 • Konditionsdelen
  Konditionsdelen Foto: Emma Alegod Bruce
 • Friviktsavdelningen
  Friviktsavdelningen Foto: Emma Alegod Bruce
 • Friviktsavdelningen
  Friviktsavdelningen Foto: Emma Alegod Bruce
 • Maskindelen
  Maskindelen Foto: Emma Alegod Bruce

Nästan dygnet runt

Gymmet är öppet från halv fem på morgonen till klockan elva på kvällen, alla dagar året runt. Bemannat är det antingen förmiddagar eller eftermiddagar, men tack vare medlemstagg eller appen så går det att komma in när som under dessa timmar.

Jeje’s finns som ovan nämnt även i Åmål. Det innebär att har man tecknat kort i Säffle får man träna i Åmål och tvärtom.

– Det är kul att kunna erbjuda lite miljöomväxling. Det märker jag själv gör mycket. Sen om man arbetar i Åmål men bor i Säffle så är det vissa dagar kanske enklare att ta gympasset där innan man åker hem, säger Jesper.

Rivstart för det nyöppnade gymmet
Rivstart för det nyöppnade gymmet Foto: Emma Alegod Bruce

Artikeltaggar

ÅmålGymMotion och hälsaSäffleStyrketräningTräning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.