Hoppa till huvudinnehållet

Klassisk trettondagskonsert blev välbesökt

Publicerad:
Wermland Operas trettondagskonsert i Medborgarhuset blev välbesökt.
Wermland Operas trettondagskonsert i Medborgarhuset blev välbesökt. Foto: Emma Alegod Bruce

Det var en välbesökt trettondagskonsert som Säffle musikförening arrangerade i Medborgarhuset på söndagskvällen. En häpnande publik som gav rungande applåder till den talangfulla ensemblen.

I helgen så bjöds det på klassisk musik komponerad av flera välkända namn som Johann Strauss, Wolfgang Amadeus Mozart och Frans Lehár, samtidigt som det spelades nyare filmmusik av Ennio Morricone. För musiken stod Wermland Operas orkester. Dirigent för föreställningen är Fredrik Burstedt, han bjöd dessutom på eget violinspel. På solosång bjöd sopranen Karolina Andersson.

Trettondagskonserten av Wermland Opera gjorde sin debut på trettondagsafton på Karlstad CCC, därefter var Säffles Medborgarhus näst på tur. Konsertturnén fortsätter sedan i Torsby, Arvika, Hämnäs och Karlskoga. Arrangörerna bakom konserten i Säffle var Säffle Musikförening, som har arrangerat konserter med fokus på klassisk musik och opera sedan 1979.

Eftertraktad dirigent

Fredrik Burstedt är i grunden violinist och är idag efterfrågad runt om i världen, som konsertmästare så väl som solist. Idag är han engagerad på flera ställen, bland annat vid Värmlandsoperan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan och Kungliga Operan.

Flera stora roller

Solisten Karolina Andersson från Arvika är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har flera operaroller i sitt bagage, som Nattens Drottning i Trollflöjten, Violetta i La Taviata och Gilda i Rigoletto. Tidigare har hon arbetat i Berlin på Komische Oper.

 • Karolina Andersson
  Karolina Andersson Foto: Emma Alegod Bruce
 • Wermland Opera på medis
  Wermland Opera på medis Foto: Emma Alegod Bruce
 • Wermland Opera på medis
  Wermland Opera på medis Foto: Emma Alegod Bruce
 • Wermland Opera på medis
  Wermland Opera på medis Foto: Emma Alegod Bruce
 • Fredrik Burstedt
  Fredrik Burstedt Foto: Emma Alegod Bruce

Artikeltaggar

GöteborgsoperanKarolina AnderssonKlassisk musikKonserterMedborgarhusetMusikOperaSäffleSäffle MusikföreningWermlandsoperan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.