Hoppa till huvudinnehållet

Succé för nya butiken: ”Vi har ju fått en superstart”

Publicerad:
Succé för Synsam första månaden, här är butikschef Anna-Karin Arvidsson.
Succé för Synsam första månaden, här är butikschef Anna-Karin Arvidsson. Foto: Carolina Schützer

Nu har det gått en månad sedan Synsam öppnade upp sina lokaler i Säffle. Öppningen av den nya butiken skedde den 8 december. Och vilken start de har fått - Synsam har gjort succé.

– Det har gått superbra! Säffleborna verkar ha längtat efter en optiker här i stan igen. Vi har fullbokat fram till slutet av februari redan nu, och det är sju superroligt, berättar Anna-Karin Arvidsson, butikschef i Säffle.

– Så vi har ju fått en superstart och har sålt en hel del. Det går riktigt bra just nu, skrattar hon.

Mest är det folk som kommit in på synundersökningar, men många har också kommit in för glasögonabonnemangen - de är populära menar Anna-Karin.

– Men många har ju också kommit in för att fixa sina gamla glasögon eller boka tider. Sedan har vi linser och även synundersökning för körkort. Det har vi också haft många bokningar av - det har inte funnits på ett tag i Säffle, och här finns ju många trafikskolor.

  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer

Hur har responsen från kunderna varit?

– Alla kunder har varit jätteglada. Nu kan de ju gå till optikern här i Säffle och behöver inte åka in till Karlstad för det. Så det var varit väldigt positivt - bara positivt faktiskt.

Synsams lokal, som ligger bredvid Nordea i saluhallens gamla lokaler, har också fått sig ett riktigt lyft inför öppningen av butiken; stilfullt, enkelt, rent och luftigt. Butiken är byggd i det senaste Synsam-konceptet vilket innebär den tilltalande butiksupplevelsen i och med legitimerade optiker och moderna utrustning.

– Vi har ju den finaste lokalen i stan. Det har varit en väldigt fin satsning från Synsam - lokalen har ju blivit superfin. Det är varit fantastisk att jobba här, och har varit hela tiden från början till nu - det är riktigt roligt.

Det nya varumärket Jämtö frontar i butiken; glasögonbågar tillverkade av Synsam i deras nya produktion på Frösön i Jämtland.
Det nya varumärket Jämtö frontar i butiken; glasögonbågar tillverkade av Synsam i deras nya produktion på Frösön i Jämtland. Foto: Carolina Schützer

”Fullbokat”

I butiken finner man ett stort utbud av glasögon - också det senaste. Bland annat det nya varumärket Jämtö; glasögonbågar tillverkade av Synsam i deras nya produktion på Frösön i Jämtland. Men det finns ju självklart också glasögon - vanliga och progressiva, solglasögon, läsglasögon, sportglasögon, linser samt kostnadsfria aktivitetsglasögon för barn med synfel.

Än så länge är optikern inte på plats i butiken alla dagar. Men i slutet av januari ska man vara i full gång med det också .

– Det är full rusch under optikerdagarna som det är nu - som sagt så är det fullbokat långt fram.

Butikschefen Anna-Karin Arvidsson är superglad över den fina första månaden som Synsam i Säffle har haft.
Butikschefen Anna-Karin Arvidsson är superglad över den fina första månaden som Synsam i Säffle har haft. Foto: Carolina Schützer

Nya i branschen

I butiken i Säffle jobbar en optiker som är från Säffle, en butikschef, som är Anna-Karin och två stycken style and customer advisors (säljare). Optikern har tidigare haft jobb inom Synsam, men de andra tre, inklusive Anna-Karin, är nya på sina tjänster och inom branschen.

– Det är verkligen jätteroligt och superspännande. Jag vet att de andra två är väldigt taggade på det här också. Att vara med och skapa något så här från början är ju superkul och man lär sig ju någonting nytt varje dag.

Artikeltaggar

ButikerHandelSäffleSynsam

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.