Hoppa till huvudinnehållet

Servering av alkohol i simhallens relax kan bli verklighet – beslut ska tas

Publicerad:
Det kan bli aktuellt med alkoholservering i simhallens relaxavdelning.
Det kan bli aktuellt med alkoholservering i simhallens relaxavdelning. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Teknik- och fritidsförvaltningen föreslår att det ska vara tillåtet med alkoholservering i simhallens relax när det inte är öppet för allmänheten. Syftet är att kunna erbjuda gäster att boka ett upplevelsepaket.

Frågan om alkoholservering i simhallens relaxavdelning kommer att tas upp i kommunfullmäktige för beslut.

Teknik- och fritidsförvaltningen har arbetat fram flera utvecklingsförslag för simhallens relaxavdelning där besökarna ska ha möjlighet att erbjudas att boka olika upplevelsepaket. Ett av förslagen innefattar alkoholservering. Eftersom det anses vara en fråga av principiell betydelse krävs det nu ett politiskt beslut för att avgöra om det kan bli aktuellt att servera alkohol i relaxavdelningen.

Beslut i nämnden

Ärendet har varit uppe i teknik- och fritidsnämnden som beslutade att föreslå kommunfullmäktige att tillåta alkoholservering i Säffle simhall. Det ska då ske under förutsättningar att det beviljas ett alkoholtillstånd och att serveringen sker utanför de öppettider då allmänheten har tillträde till simhallen.

Det finns också begränsningar på hur mycket och vad som skulle få serveras. Enligt det förslag som lämnas till kommunfullmäktige ska serveringen begränsas till högst två enheter per person och alkoholvolymen får uppgå till maximalt 5 procent för öl och cider och 12 procent för vin.

Reservationer

Men politikerna i nämnden var inte överens. Jerome Davidsson (S), Inger Persson (S) och Stefan Bygvist (SD) reserverade sig mot beslutet. Nu ska frågan upp i kommunfullmäktige för ett avgörande.

Artikeltaggar

BeslutKommunfullmäktigeNyheterSäffle simhall

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.