Hoppa till huvudinnehållet

Agdén slutar som gruppledare i SiV – Utterdahl tar över

Publicerad:
Hèléne Agdén avgår som gruppledare och ersätts av Marianne Utterdahl.
Hèléne Agdén avgår som gruppledare och ersätts av Marianne Utterdahl.

Efter den senaste tidens turbulens slutar Hèléne Agdén som gruppledare för Sjukvårdspartiet i Säffle. Hon kommer dock att sitta kvar i kommunstyrelsen. Marianne Utterdahl har valts till ny gruppledare av partiet.

Det har varit en dålig höst för Sjukvårdspartiet i Värmlands lokala grupp i Säffle som efter valet bara fick behålla två av sina mandat i kommunfullmäktige och hamnade utanför den borgerliga majoritetens samarbetsgrupp.

Partiet fick också kritik då man inledde sitt valtekniska samarbete med Sverigedemokraterna. Dessutom råkade Hèléne Agdén illa ut personligen då hon blev dömd för stöld i ett uppmärksammat brottmål.

Nu väljer Sjukvårdspartiet i Värmlands lokala grupp i Säffle en ny gruppledare för den pågående mandatperioden, nämligen Marianne Utterdahl. Hon är fortsatt partiets gruppledare i regionen men numera i opposition.

– Därmed har hon större förutsättningar att ta ansvar för den lokala gruppen. För innevarande mandatperiod har hon också en av två ersättarplatser i kommunstyrelsen för partiet, berättar partiet i ett pressmeddelande.

Marianne Utterdahl säger att hon ser fördelar med att partiet under denna mandatperiod får verka politiskt oberoende.

– Nu är vi helt fria att öppet driva vår politik. Framför allt ska vi fortsätta fokusera på förbättrade förutsättningar för medarbetare i kommunen att utföra behövlig och lagstadgade insatser i vård, omsorg och skola och en fortsatt förbättrad samverkan mellan vårdgivarna i kommunen och regionen, säger hon. Marianne Utterdahl.

Internt medlemsarbete

Hon säger också att ett extra fokus de närmaste åren kommer att läggas på internt medlemsarbete och fortsatt medlemsrekrytering.

– Åren i majoritet såväl i regionen som i kommunen har varit värdefulla men också slitsamma. Därmed behöver vi särskilt fokusera på att ta hand om såväl nya som erfarna förtroendevalda och medlemmar med ett stort, hoppfullt fokus på framtiden, säger hon.

Hèléne Agdén avslutar, enligt pressmeddelandet, sitt uppdrag som gruppledare på grund av hälsoskäl.

– Hon fortsätter att företräda partiet i kommunstyrelsen tillsammans med Marianne Utterdahl, men avtackas nu för sin tid som gruppledare, skriver partiet.

Säfflepolitiker dömd för ringa stöld – nästan 30 000 i böter

Artikeltaggar

Hèléne AgdénMarianne UtterdahlPolitikSäffleSjukvårdspartietVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.