Hoppa till huvudinnehållet

Trafiksituationen vid skolor bör ses över

Publicerad:
Sjukvårdspartiet vill att man ser över trafiksituationen vid alla kommunens skolor.
Sjukvårdspartiet vill att man ser över trafiksituationen vid alla kommunens skolor. Foto: Janerik Henriksson/TT

Det behöver göras en översyn över trafiksituationen vid kommunens skolor och förskolor för att det ska bli trygga hämtningar och lämningar för barn och föräldrar. Det anser Sjukvårdspartiet som nu har skrivit en motion.

Kommunstyrelsen ska få i uppdrag att ur ett barnrättsperspektiv göra en allmän översyn över trafiksäkerhetssituationen vid kommunens skolor och snarast komma med en åtgärdsplan på de platser där det finns ett behov av åtgärder. Det föreslår Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl, Ingalill Rosell, Hèléne Agdén och Elin Edfeldt-Laage.

Otryggt vid lämning

”Enligt information från oroliga vårdnadshavare, skolpersonal och en inkommen motion gällande skolan i Botilsäter så blir det ofta rörigt och en situation som upplevs otrygg vid hämtning och lämning av elever till och från skolan och förskolan. Detta behöver utredas och om vid behov åtgärdas snarast.”, skriver Sjukvårdspartiet i sin motion.

Idén till förslaget kom efter att Mathias Gyllensteen Söderström skrivit en motion om trafiksäkerheten vid Botilsäters skola. Den motionen togs upp i kommunstyrelsen under måndagen och beslutet blev att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen. Sjukvårdspartiet gjorde en protokollsanteckning i anslutning till beslutet. Partiet anser att frågan behöver undersökas mer och går därför vidare med ärendet genom att skicka in en motion som föreslår en översyn vid samtliga skolor och förskolor.

Artikeltaggar

Hèléne AgdénKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMarianne UtterdahlMathias Gyllensteen SöderströmNyheterSjukvårdspartietSkolor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.