Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands museum vill ha mer pengar för att utveckla von Echstedtska gården

Publicerad:
Värmlands museum vill att avtalet som reglerar hur mycket Säffle kommun bidrar med till von Echstedtska gården ska omförhandlas.
Värmlands museum vill att avtalet som reglerar hur mycket Säffle kommun bidrar med till von Echstedtska gården ska omförhandlas. Foto: Marina Johansson

Värmlands museum vill att Säffle kommun betalar mer i bidrag till von Echstedtska gården för att göra det möjligt att utveckla verksamheten. Kulturnämnden har fått i uppdrag att föra en diskussion med Värmlands museum och än är inget beslut fattat.

Värmlands museum vill omförhandla det avtal som har funnits sedan 2000. Avtalet har inte uppräknats sedan det tecknades. Önskemålet från Värmlands museum ligger på 500 000 kronor per år. Enligt kommunstyrelsens ordförande Dag Rogne innebär det nuvarande avtalet att kommunen betalar 100 000 kronor varje år.

Kulturnämnden har fått i uppgift att omförhandla det nuvarande avtalet med Värmlands museum.

Planer på utveckling

Dag Rogne uppger att kommunen har en ansträngd ekonomi men att man också ska tänka på att von Echstedtska gården har betydelse även för turismen och besöksnäringen.

– Det finns planer på att utveckla verksamheten, säger han.

Artikeltaggar

Dag RogneKulturMuseumNyheterSäffle kommunVärmlands länvon Echstedtska gården

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.