Hoppa till huvudinnehållet

Nya regler för kommunens stöd till evenemang

Publicerad:
Kriterierna för evenemangsstöd har ändrats.
Kriterierna för evenemangsstöd har ändrats. Foto: Martina Holmberg / TT

Kommunen har sett över hur möjligheterna för föreningar att söka evenemangsstöd ser ut. För att anpassa sig till rådande läge har kommunstyrelsen nu klubbat igenom nya regler. Bland annat tas taket på summa och antal år man kan söka bort.

Totalbudgeten för föreningsstöd är densamma som tidigare men kommunstyrelsen har beslutat att ändra kriterierna för att få utbetalat evenemangsstöd.

Det var synpunkter från föreningar som gjorde att man såg anledning att se över kriterierna då de bland annat ansågs luddiga.

Kommunstyrelsen har beslutat om nya kriterier som börjar gälla från och med 1 februari 2023. Tidigare fanns en maxgräns på tre år som föreningar kunde få stöd för ett evenemang. Den gränsen har nu tagits bort.

Inget maxbelopp

Maxbeloppet på 50 000 kronor har också tagits bort. Syftet är att göra det möjligt att genomföra större evenemang som gynnar besöksnäringen och genererar övernattningar.

Den totala budgeten för evenemangsstöd ligger på 270 000 kronor och är på samma summa som tidigare.

Artikeltaggar

BesöksnäringBudgetarEkonomiEvenemangKommunstyrelsenNöje/KulturSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.