Hoppa till huvudinnehållet

Blandad kompott i årets första spelhelg

Publicerad:
Pontus Svensson storspelade i helgens match mot BK Örnen. Arkivbild.
Pontus Svensson storspelade i helgens match mot BK Örnen. Arkivbild. Foto: Diana Dragic

Vårsäsongspremiären för BK Tegnérs A-lag bjöd på både plus och minus. I Motala spelade de två matcher: en väntad seger och en lite snöplig förlust.

– Det var med viss frustration vi åkte hem, säger lagkapten Dany Nordström Green.

Först ut var mötet med BK Örnen - en match som laget på förhand kände att de helt enkelt skulle vinna. Och så blev det, även om Örnen var i bra form för dagen och åtminstone i första serien bjöd på större motstånd än vad man kanske hade räknat med. Örnen vann första serien med 3-2, men Tegnér kom snart igen och hade ett stabilt övertag i resterande serier, som slutade 3-2, 4-1 och 3-2. Seger med 12-8 och härligt med en seger i årets första match. Pontus Svensson i BK Tegnér satte fina 924 och var matchens storspelare.

Snöplig förlust

Dessvärre blev glädjen inte långvarig. Matchen mot Team Baltzar BC senare samma eftermiddag skulle bli en riktigt kämpig historia. Det var två jämna lag som möttes, men efter halva matchen hade Tegnér ett litet övertag om 6-4 (3-2 och 3-2). Baltzar spelade dock sina kort rätt i resterande serier, och med 3-2 och 4-1 till dem tog de ändå hem segern till slut med 11-9. Matchbäst spelade dock BK Tegnérs Joakim Nordén med 883 poäng.

– Det var länge jättejämnt och avgjordes i slutet. Det var tungt och vi var lite besvikna, för vi hade mer att ge och hade absolut kunnat ta hem det hela om det velat sig lite annorlunda. Det var med viss frustration vi åkte hem.

Men man vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Pontus Svensson är den spelare som ska ha lite extra plus i kanten denna gång.

– Han gjorde en helt fenomenal första match och gjorde också en stabil insats i andra matchen.

Värmlandsderbyn

Även nästa helg väntar två bortamatcher, och då blir det dubbla derbyn. Först möter man BK Bågen i Hagfors, och sen BK Nobel i Karlskoga.

– Det tror jag kommer att bli två riktigt tuffa matcher, men vi ska träna hårt inför dem under veckan.

BK Tegnér ligger för närvarande tvåa i Mellanallsvenskan, efter Matteus-Pojkarna BK.

– Vårt stora mål för säsongen är ju att bli ett av de fyra lag som får kvala till Elitserien, och det ser i alla fall så här långt väldigt lovande ut, säger Dany Nordström Green.

Artikeltaggar

BK BågenBK ÖrnenBK Tegnér SäffleBowlingDany Nordström GreenFotbollHagforsHistoriaJoakim NordénKarlskogaMotalaÖrnenPontus SvenssonTeam Baltzar BCTeknik och vetenskap

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.