Hoppa till huvudinnehållet

Brand i sågverk i Grums – flera enheter var på plats

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Fredrik Karlsson

Under natten till tisdagen började det brinna vid ett sågverk i Grums.

00.41 natten till tisdagen gick ett automatiskt brandlarm på Stora Ensos sågverk i Grums. När räddningstjänsten kom fram till platsen visade det sig att det brann i en flishugg och flera resurser larmades till adressen.

– Det var viss rökutveckling när resterande enheter kom fram så man började undersöka spridningsrisken, säger en larmoperatör på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Vid 01.40-tiden hade räddningstjänsten ingen pågående brand vid sågverket men samtliga enheter som larmats var kvar på adressen.

– Man ser ingen brand nu men röjer runt i flishuggen för att kolla så det inte finns något mer som brinner. Det är väldigt lugnt på platsen, meddelar SOS Alarms larmoperatör.

Räddningstjänsten öppnade upp de maskiner som gick och påträffade inte något som brann eller något som orsakade rökutveckling.

– Man hittade bara spår av brand.

Räddningstjänsten lämnade sågverket strax efter klockan 02.00.

Artikeltaggar

BränderGrumsOlyckor och katastroferRökutvecklingSågverkSOS Alarm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.