Hoppa till huvudinnehållet

Säffletjej ska tävla i SM i Ung företagsamhet

Publicerad:

Säffletjejen Elin Nordgren har gått vidare till SM i Ung företagsamhet i två kategorier. På onsdagen samlades 260 UF-företag från hela Värmland på Karlstad CCC när det var dags för årets UF-mässa. Bland utställarna fanns flera ungdomar från Säffle.

Elin Nordgren tog sig vidare till SM i två kategorier med sitt UF-företag Lärodlat UF.
Elin Nordgren tog sig vidare till SM i två kategorier med sitt UF-företag Lärodlat UF. Foto: Nathalie Forsström

I samband med mässan utsåg en jury vilka UF-företag som ska representera Värmland under SM i maj. Säffletjejen Elin Nordgren blev uttagen till SM i två kategorier med sitt UF-företag Lärodlat UF. Hon tog sig vidare i kategorierna Årets socialt hållbara företag och Årets tjänst.

– Det är en otrolig känsla att veta att man ska till SM och det ska bli otroligt kul! Att få gå vidare i dessa två grenarna är även en betydelsefull bekräftelse på att jag har en bra och viktig affärsidé som främjar både de lokala företagen och den enskilde konsumenten. Jag ser nu fram emot vårens kommande kurser, kommande samarbeten med de lokala företagen och den sociala gemenskapen tillsammans med kursdeltagarna. Tillsammans blir vi framgångsrika och rika på kunskapsåtervinning.

Lär ut hantverk

Elin går på Thoren Business School i Karlstad och hennes affärsidé är att lära ut gammaldags hantverk på landsbygden. Bland annat anordnade hon en kurs i ljusstöpning i Huggenäs bygdegård innan jul.

Elin, 16, värnar om det lokala hantverket: ”Jag har alltid velat göra något unikt”

Elin berättar att det har varit mycket fokus på skolan och UF-tävlingarna den senaste tiden. Nu när det har lagt sig ser hon fram emot att dra igång med vårens kurser och att få träffa både kursdeltagare och kursledare igen.

– Jag söker nu även kursledare i bland annat trädbeskärning, rökning av kött och ysta ost som jag har fått intresseanmälningar på, säger hon och uppger att om man sitter inne på denna kunskap kan man gärna höra av sig till henne.

Regionala tävlingar

I samband med mässan avgjordes även en del regionala tävlingar. Tävlingen Årets monter var det Värmlandstornen UF som kammade hem. Säfflebon Carl Karlsson driver UF-företaget tillsammans med Arvid Lundmark, Linus Vessby Ejdsell, Nils Johansson, Simon Hedvall och Arvid Johansson. De går på Sunne gymnasieskola/Södra Viken och deras affärsidé är att bygga och sälja jakttorn.

Nils Johnsson, Arvid Lundmark, Linus Vessby Ejdsell och Carl Karlsson vann den regionala tävlingen Årets monter. De driver Värmlandstornen UF där de bygger och säljer jakttorn.
Nils Johnsson, Arvid Lundmark, Linus Vessby Ejdsell och Carl Karlsson vann den regionala tävlingen Årets monter. De driver Värmlandstornen UF där de bygger och säljer jakttorn. Foto: Nathalie Forsström

På andra plats i samma kategori kom UF-företaget Ekholmens skog och trädgårdsservice UF som drivs av Säfflebon Oscar Haglund, Oskar Eklund och Moa Jakobsson som går på Forshagaakademin. De utför alla möjliga typer av trädgårds- och skogsarbete.

Ekholmens skog- och trädgårdsservice UF vann andra pris i tävlingen om Årets monter. Oskar Eklund, Moa Jakobsson och Oscar Haglund.
Ekholmens skog- och trädgårdsservice UF vann andra pris i tävlingen om Årets monter. Oskar Eklund, Moa Jakobsson och Oscar Haglund. Foto: Nathalie Forsström

Artikeltaggar

FöretagandeKarlstad CCCNäringslivNyheterSäffleUng företagsamhet

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.