Hoppa till huvudinnehållet

Säffle HC satsar på juniorlag: ”Det ser positivt ut”

Publicerad:
Säffle HC satsar på ett J-18-lag nästa säsong. (arkivbild)
Säffle HC satsar på ett J-18-lag nästa säsong. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Säffle HC söker nu spelare. De står nämligen i startgroparna för att starta ett J-18 lag inför säsongen 2023/2024. Senast Säffle HC hade ett J-18-lag var säsongen 2010/2011.

– Anledningen att vi kollar är för att det är många som har varit på och frågat oss - Säfflekillarna vill tillbaka till Säffle helt enkelt, säger Säffle HC:s ordförande Fredric Olsson.

Ambitionen är att få ett breddlag och på så sätt säkra återväxten på ungdomssidan i Säffle HC - att från ungdomsspelare kunna ta nästa steg som junior i en och samma förening. Föreningen vill att ungdomarna ska kunna fortsätta att utvecklas och spela länge.

– Anledningen att vi kollar är för att det är många som har varit på och frågat oss - Säfflekillarna vill tillbaka till Säffle helt enkelt. Sedan är det en del andra som frågat också - det är flera intresserades. På den vägen är det.

För att kunna genomföra nysatsningen behöver man få reda på om det finns intresse av tillräckligt många spelare. Det är för att Säffle HC har kontaktats av flera spelare, som visat intresse för ett J-18 lag, som nu denna möjligheten undersöks. Målet med satsningen är att så småningom få ett etablerat J-18 lag i föreningen.

– Det känns bra. Sedan får vi se hur det faller ut sen, men det ser positivt ut. Vi håller tummarna för att det går bra på testträningen så vi kan köra på sen.

Testträning och information

Det kommer att erbjudas ett informationsmöte med efterföljande ispass i slutet av februari. Det är för att informera om det tänkta upplägget för säsongen.

– Vi vänder oss till spelare födda år 2005-2008. Dispenser kommer sökas för spelare födda 2005, därför är även spelare födda 2005 välkomna, förklarar Fredric och fortsätter:

– Bara för att man kommer och provar betyder inte att man skriver på för Säffle HC - man kan komma och testa ändå. Det är kravlöst - kom och lyssna och känn på träningen. Samtidigt som man får träffa tränare som håller i det. Vad man gör sedan är upp till var och en.

Redan är mycket planerat gällande upplägg, så nu behövs som sagt bara spelare. Fysträningen under sommaren kommer att planeras och genomföras tillsammans med a-laget och det kommer finnas ett samarbete med a-laget under säsongen.

– Vi ser det positivt med ett J-18 lag i den egna föreningen där spelare kan få chansen att flyttas upp till a-laget på träningar och eventuellt matcher om behov skulle uppstå. Det kommer att krävas hårt arbete och engagemang från samtliga spelare och övriga runt laget.

– Nu blir det inte så effektiva träningar som vi vill ha - men har vi ett J-18 lyfter vi ju upp spelare så fort det fattas folk. A-lagsspelarna är så unga så de kan gå nedåt också ju. Får vi till detta så är det en av de bättre grejerna som jag varit med och tagit fram i Säffle HC i alla fall.

”Väldigt bra ledargrupp”

Ledarstaben kommer att bestå av fem personer som alla har många år bakom sig i klubben - både som spelare och ledare. Tränare kommer Peter Torp Svensson att bli, lagledare är John Koskela och Fredric Olsson och materialare Christian Högberg och Jonas Persson.

– Nu har vi fått ihop en ledargrupp. En värdigt bra ledargrupp - vi har mycket kunnande på alla plan. Det kommer tillkomma någon mer tränare - vi söker en assisterande. Vi har en tillfrågad som funderar i dagsläget. Det han sa var: ”Det ser väldigt roligt ut, men jag måste se om jag har tid bara - jag vill inte gå in i det halvhjärtat.”

– A-lagskillarna har också tagit emot det positivt. De ser att det kommer att bli roligare träningar - det kommer alltid vara folk och barmarkssäsong kommer det att bli till helt plötsligt.

Artikeltaggar

Fredric OlssonPeter Torp SvenssonSäffleSäffle HCSomashallenSportTräning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.