Hoppa till huvudinnehållet

Gunilla från Åmål vann halv miljon på Triss: ”Allt ska gå till glädje”

Publicerad:
Gunilla Waern från Åmål vann en halv miljon kronor på Triss. Och för en månad sedan blev hon mormor...
Gunilla Waern från Åmål vann en halv miljon kronor på Triss. Och för en månad sedan blev hon mormor...

Glädjen var stor i TV4-studion när sjuksköterskan Gunilla Waern från Åmål skrapade fram en halv miljon kronor på Triss.

– Allt ska gå till glädje, sa hon i direktsänd tv.

I direktsändning skrapade Gunilla Waern från Åmål fram en vinst på en halv miljon kronor. Pengarna skulle användas till ren glädje, sa Gunilla som också avslöjade att hon alldeles nyligen fått sitt första barnbarn, och blivit mormor.

I början av året hade Gunilla Waern ett ärende till Åmåls bok- och pappershandel. Där skulle hon köpa en almanacka till sin mamma och i kassan passade hon på att köpa två Trisslotter, en till mamma och en till sig själv.

− Sen åkte jag direkt till mamma. När jag kommit in bryggde jag först kaffe och satte mig sen vid mammas köksbord, där jag skrapade fram tre tv-symboler, berättar Gunilla som arbetar som distriktssköterska i Åmål, i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Trissvinsten tog henne till TV4:s Nyhetsmorgon under söndagen, en dryg månad senare. Där bläddrade hon fram lott nummer fem i ordningen inför tv-skrapet.

− Det är mitt turnummer eftersom jag spelade fotboll i Fengersfors IK med nummer fem på ryggen under 15 år, berättar Gunilla Waern i pressmeddelandet.

Ett turnummer skulle det visa sig vara. I direktsändning skrapade hon fram en vinst på 500 000 kronor, en rejäl höjning från de 100 000 kronor hon var garanterad.

− Jag känner bara ren glädje! Den här vinsten ska in på glädjekontot! Min mamma, mina barn och mitt barnbarn ska också få en slant.

Martin Ridderstolpe från Svenska Spel fanns med i kulisserna under söndagsmorgonen.

− Det är första gången på flera år som en vinnare från Åmål skrapat Triss i tv, berättade han.

Artikeltaggar

ÅmålFengersfors IKNyhetsmorgonPressmeddelandeTV

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.