Hoppa till huvudinnehållet

25-årig kvinna dömd för tolv brott

Publicerad:
Säfflekvinnan dömdes för tolv olika brott.
Säfflekvinnan dömdes för tolv olika brott. Foto: Johan Nilsson/TT

En 25-årig kvinna från Säffle har blivit dömd för 12 olika brott vid Värmlands tingsrätt. Enligt rätten föranleder brotten ett längre fängelsestraff men kvinnan kom undan med skyddstillsyn.

Kvinnan dömdes för ett fall av skadegörelse, två fall av narkotikabrott, tre fall av rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott och ett fall av grov olovlig körning.

Kvinnan döms bland annat för en skadegörelse som skedde i Säffle då hon bröt upp och förstörde en ytterdörr till en fastighet och orsakade skador för 26 000 kronor för fastighetsägaren.

Hon döms också för narkotikabrott sedan hon vid ett tillfälle hade närmare 50 gram amfetamin på sig och vid ett annat tillfälle innehade närmare 20 gram amfetamin.

Brotten som hon dömdes för begicks under 2020-2021 på olika orter, bland annat i Säffle och Åmål. Flera av brotten var relaterade till hennes narkotikamissbruk. Sedan dess har kvinnan försökt komma tillrätta med sitt missbruk och tingsrätten anser därför att skyddstillsyn är lämpligare än fängelsestraff.

Kvinnan erkände samtliga brott.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusNarkotikabrottOlovlig körningSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.