Hoppa till huvudinnehållet

Linda är Säffles Superhygglo 2023: ”det finaste jag någonsin varit med om!”

Publicerad:
Linda Spångberg är Säffles Superhygglo 2023. Nominerade gjorde kollegan och vännen Sofia Gustafsson, och det är tydligt att många håller med henne om att Linda är ett riktigt föredöme för medmänsklighet!
Linda Spångberg är Säffles Superhygglo 2023. Nominerade gjorde kollegan och vännen Sofia Gustafsson, och det är tydligt att många håller med henne om att Linda är ett riktigt föredöme för medmänsklighet! Foto: Marina Johansson

– Fyller Linda år idag?

– Nej, hon får blommor för att hon är Säffles hyggligaste!

– Ja, det är sant det!

Sång, jubel och applåder på Tveta friskola talar sitt tydliga språk; det är många som kan instämma i att Linda Spångberg är Säffles Superhygglo 2023!

– Men gud, jag är alldeles skakig! Vad i all världen, så fint!

Tårarna bryter fram direkt när Linda Spångberg ser diplomet och blommorna som eleverna Chloe Fayad och Benjamin Wassim får hjälpa Säffle-Tidningens reporter att överlämna. Det är ingen slump att det sker just där; det är Lindas arbetsplats och det är hennes kollega och vän Sofia Gustafsson som skrivit nomineringen som juryn föll för:

”Jag vet vem som är Säffles Superhygglo. Det är Linda Spångberg som jobbar på Tveta friskola. Hon är alltid på bra humör, har alltid ett glatt ord till övers till den hon möter, skulle aldrig prata illa om någon och är världens mest omtänksamma människa. Jag är sååå glad att ha henne som vän och kollega! Barnen på skolan älskar henne och man blir själv på bra humör när hon dyker upp. Även hon har det tufft ibland, men hon klagar inte utan är lika go och glad som vanligt. Tänk om alla människor vore som Linda, då skulle det inte finnas några konflikter i världen. Linda är helt klart Säffles Superhygglo!”

Linda Spångberg är Säffles Superhygglo 2023.
Linda Spångberg är Säffles Superhygglo 2023. Foto: Marina Johansson

Pristagaren kunde inte ha blivit mer överraskad.

– Nej, detta hade jag aldrig kunnat tro! Jag läste om utmärkelsen och tänkte genast på flera jag själv skulle kunna nominera, men så glömde jag bort det. Och så nominerade någon mig.... det är det finaste jag varit med om!

En lika lycklig som överraskad pristagare...
En lika lycklig som överraskad pristagare... Foto: Marina Johansson

Snällhet först

Säffles Superhygglo är priset som Säffle-Tidningen har instiftat för att under vänliga veckan uppmärksamma någon i kommunen som är ett föredöme när det gäller kamratskap och medmänsklighet. Ytterligare en som läste om utmärkelsen - och inte glömde att nominera - är Sofia Gustafsson, Lindas kollega och vän sedan 30 år tillbaka.

– Jag tänkte direkt att ”det är inget att snacka om, det kan inte finnas någon i Säffle som är mer värdig ett sånt pris än Linda”. Hon väljer alltid snällhet först och är genuint omtänksam mot alla. Ser direkt om någon behöver prata och tar sig tid att faktiskt lyssna och hjälpa med det hon kan. Det är verkligen så att skulle alla vara som hon skulle vi inte ha några konflikter i världen.

Chloe Fayad och Benjamin Wassim fick överlämna blommorna och diplomet.
Chloe Fayad och Benjamin Wassim fick överlämna blommorna och diplomet. Foto: Marina Johansson

”Alla borde veta”

Sofia blev lika glad som pristagaren själv, när hon fick höra att vi i juryn föll för hennes kandidat.

– Linda talar hela tiden om för alla andra vad bra och fina de är, så nu är det verkligen hennes tur att få höra det tillbaka. Jag tycker att hela Säffle, ja egentligen hela världen borde veta det. Jag tror inte att det är många andra som är så genuint snälla, utan några baktankar. Jag önskar själv att jag vore mer som hon.

– Men Sofia, du är ju en underbar person som du är! säger Linda och torkar en ny tår.

Grattis mamma! Timmie är med all rätt stolt över sin erkänt godhjärtade mamma.
Grattis mamma! Timmie är med all rätt stolt över sin erkänt godhjärtade mamma. Foto: Marina Johansson

En mamma att vara stolt över

En som självklart ville vara med och uppmärksamma Linda för utmärkelsen, är hennes son Timmie - välkänd från Säffles musikscen. Han instämmer i allt som Sofia har att säga om Linda.

– Jag känner ju igen allt det där, och mycket mer. Mamma är nästan aldrig arg, och är väldigt, väldigt snäll. Hon hjälper mig ofantligt mycket i livet, med musiken men även allt annat. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre mamma.

En rörd pristagare fick höra både Ja må hon leva av eleverna och favoritlåten Mary in the morning, framförd av sonen Timmie.
En rörd pristagare fick höra både Ja må hon leva av eleverna och favoritlåten Mary in the morning, framförd av sonen Timmie. Foto: Marina Johansson

”Det finaste man kan få”

Pristagaren själv har lite svårt att smälta det hela, men glädjen går inte att ta miste på. Och när sonen överraskar henne med att för första gången sjunga mammas favoritlåt - Mary in the morning av Elvis Presley - är det inte bara hon som har svårt att hålla tillbaka gråten.

– Man kan ju inte få ett finare pris än för att någon tycker att man är den hyggligaste person man känner. Det är så stort. Jag är omskakad, men framför allt väldigt rörd, ödmjuk och tacksam. Tack så otroligt mycket för detta!

Linda Spångberg har sannolikt hört sonen sjunga många tusen gånger - men nu sjöng han för första gången hennes favoritlåt Mary in the morning, inövad speciellt för det här tillfället.
Linda Spångberg har sannolikt hört sonen sjunga många tusen gånger - men nu sjöng han för första gången hennes favoritlåt Mary in the morning, inövad speciellt för det här tillfället. Foto: Marina Johansson

Var kommer du att ställa diplomet?

– Ja, det får ju stå någonstans där det verkligen syns och jag blir påmind om det ofta. Kanske redan i hallen.

Och hur ska du fira att du är hela Säffles Superhygglo 2023?

– Jag ska bjuda Sofia på bubbel! Kanske redan ikväll!

Artikeltaggar

Alla hjärtans dagBlommorFriskolorMänskligtNöje/KulturSäffleSäffle-TidningenSofia GustafssonTimmie SpångbergTvetaUtmärkelser

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.