Hoppa till huvudinnehållet

Nypremiär av Så som i himmelen – en bra föreställning blir ännu bättre

Publicerad:
Säffleoperan repeterar inför nypremiären av Så som i himmelen. Regissör Mattias Palm och musikalartisten Anna-Maria Hallgarn.
Säffleoperan repeterar inför nypremiären av Så som i himmelen. Regissör Mattias Palm och musikalartisten Anna-Maria Hallgarn. Foto: Nathalie Forsström

Just nu pågår repetitionerna för fullt. På fredag är det nypremiär av Säffleoperans Så som i himmelen. Enligt regissören Mattias Palm har en bra föreställning blivit ännu bättre.

Under veckan har det repeterats inför nypremiären.
Under veckan har det repeterats inför nypremiären. Foto: Nathalie Forsström

Höstens succé med Säffleoperans Så som i himmelen ledde till att man förlängde speltiden och släppte biljetter till föreställningar även under våren. På fredag är det dags för nypremiär och just nu pågår repetitionerna för fullt inne i Medborgarhusets teatersalong.

Så som i himmelen blev en publiksuccé som kommer att visas även under våren.
Så som i himmelen blev en publiksuccé som kommer att visas även under våren. Foto: Nathalie Forsström

Några nyheter finns det i ensemblen. Musikalartisten Anna-Maria Hallgarn är ny i rollen som prästfrun Inger. Rollen som Inger behövde tillsättas och Mattias Palm ringde Anna-Maria Hallgarn för att fråga om hon kunde ta rollen.

– Anna-Maria är någon jag länge har velat jobba med men hon är en av de mest eftertraktade musikalartisterna så jag trodde inte att det var möjligt, säger Mattias Palm.

Fredag, den 17 februari, är det nypremiär för Så som i himmelen.
Fredag, den 17 februari, är det nypremiär för Så som i himmelen. Foto: Nathalie Forsström

Tackade ja

Men det passade bra och Anna-Maria tackade ja till rollen. Nu är hon glad över att stå på Säffleoperans scen för första gången.

På fredag är det nypremiär och Anna-Maria har kommit in i rollen bra. Mattias Palm uppger att det är viktigt att hon gör rollen på sitt eget sätt.

– För min del finns det en trygghet när jag kommer och alla har sina platser säger Anna-Maria.

Här repeteras en av scenerna.
Här repeteras en av scenerna. Foto: Nathalie Forsström

Förlängd speltid

Mattias Palm berättar att det här är första gången i modern tid som Säffleoperan förlänger speltiden och lägger föreställningar även på våren. Han berättar att det finns fördelar med att ta nytag efter uppehållet. Det har varit positivt även för föreställningen.

– En jättebra föreställning har blivit en ännu bättre föreställning, säger han. Det är fantastiskt roligt att det har gått så bra så att vi kan fortsätta med 14 nya föreställningar.

Under veckan har det pågått repetitioner inför fredagens nypremiär.
Under veckan har det pågått repetitioner inför fredagens nypremiär. Foto: Nathalie Forsström

Bra intryck

Anna-Maria Hallgarn som står på Säffleoperans scen för första gången har fått ett bra första intryck.

– Det är häftigt att det finns scener ute i landet och så många eldsjälar, säger hon.

Nu pågår repetitionerna fram tills det är nypremiär på fredag, 17 februari.

Det har blivit en omstart för föreställningen och enligt regissören Mattias Palm har det nu blivit en ännu bättre föreställning.
Det har blivit en omstart för föreställningen och enligt regissören Mattias Palm har det nu blivit en ännu bättre föreställning. Foto: Nathalie Forsström

Artikeltaggar

Anna-Maria HallgarnFöreställningarMattias PalmMedborgarhusetNöje/KulturSå som i himmelenSäffleoperan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.