Hoppa till huvudinnehållet

32-åring stal bil – körde knarkpåverkad och bar kniv

Publicerad:
Polisen jagade en man och en kvinna vid Coopbutiken i centrala Säffle. Mannen misstänks nu för en rad brott.
Polisen jagade en man och en kvinna vid Coopbutiken i centrala Säffle. Mannen misstänks nu för en rad brott. Foto: Johan Nilsson/TT

En 32-årig man som stulit en bil i Årjäng greps senare på lördagskvällen i Säffle, tillsammans med en 23-årig kvinna. Mannen misstänks för bilstöld, drograttfylleri, narkotikabrott, olovlig körning och grovt brott mot knivlagen.

En bil som tidigare på lördagen stulits i Årjäng, upptäcktes av en polispatrull på Coop-parkeringen i Säffle strax före åtta på lördagskvällen. Föraren och passageraren befann sig inne på Coop när poliserna gick in.

När föraren, en 32-årig man, och passageraren, en 23-årig kvinna, fick se poliserna sprang de från platsen med poliserna efter sig. När kvinnan föll omkull kom poliserna ifatt och kunde gripa de båda.

– När man väl fick fatt på dem så kom det att bli ytterligare brottsmisstankar, säger Ola Olsson, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

Mannen misstänkt för olovlig körning, narkotikabrott eget bruk, drograttfylleri och grovt brott mot knivlagen. Han erkände själv att han tagit cannabis och amfetamin innan han satte sig bakom ratten.

Kvinnan togs med till förhör, men är inte misstänkt för något brott.

– Mannen medtas för kroppsbesiktning men ska naturligtvis höras i samband med det också, säger Ola Olsson på polisen.

Vid en kontroll visade sig att föraren hade en kniv i fickan.

Bilen som 32-åringen kört var inte deras. Av allt att döma hade bilnycklarna stulits ur en brevlåda i Årjäng och därefter stals bilen.

Artikeltaggar

BilstölderBrott & blåljusDrograttfylleriNarkotikabrottOla OlssonOlovlig körningSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.