Hoppa till huvudinnehållet

Öppnar säsongen med en Pay and Ride-tävling

Publicerad:
Säffle Ridklubb öppnar säsongen med en Pay and Ride-tävling.
Säffle Ridklubb öppnar säsongen med en Pay and Ride-tävling. Foto: Privat

I strålande solsken öppnade Säffle Ridklubbs ungdomssektion vårterminens aktiviteter med en Pay and Ride-tävling med totalt 18 deltagare. Det blev en riktigt lyckad dag.

Lektionsryttare på ridskolehästar, privat uppstallade och ekipage utifrån deltog i denna Pay and Ride-dressyr som är en träningstävling för de som förbereder för riktiga tävlingar. Det kan vara unghästar som behöver vana att resa till lika platser, ryttare som vill känna på hur det är att tävla och de som vill träna lite extra inför den begynnande tävlingssäsongen.

Det fanns en klass för alla. Lätt D:1 - där rider man ett program som bara är i skritt och trav, och det är för de mest orutinerade och minsta ryttarna som vill prova på. Lätt C:1 har alla gångarterna och är en bra klass att testa ens ridning och häst i. Sedan finns också Lätt B:1 som innehar mer avancerade moment och är lite mer krävande för både ryttare och häst.

  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat

Fint arrangemang

Elisabeth Åhs agerade domare, assisterad av Birgitta Hägg som skrivare. Alla ekipage fick ett protokoll – precis som vid en riktig tävling – med domarkommentarer så att man kan få en idé om vad som var bra och det som man kan arbeta på för att förbättra. Konferencier var Elina Blomqvist, assisterad av Helen Blomqvist, som också agerar mentor till Säffle Ridklubbs ungdomssektion.

Visiterande ekipage kom från Årjäng, Åmål och Sjöby.

Säffle Ridklubbs egna ekipage av lektionsryttare och privat uppstallade har alla gjort stora framsteg och red fina program med goda resultat.

Säffle Ridklubbs verksamhetschef, Nina Lauri, berömde ungdomssektionens arrangemang och sa,

– Jag är väldigt stolt över hur bra USEK har organiserat detta evenemang! De har verkligen arbetat in en fin rutin och arbetar tillsammans med fin klubbanda. Det är så roligt att se sådant gott samarbete bland våra unga medlemmar.

Nina berättade också att nästa helg åker ett gäng från ungdomssektionen till Göteborg Horse Show. Detta för pengar de tjänat in genom olika aktiviteter som ponnyridning, försäljning av kakor och varor och andra aktiviteter som käpphästhoppning och rykttävlingar.

– Det är de väl värda för allt som de gör för att utveckla klubben till en plats där alla är välkomna, sa Nina.

Ann-Charlotte Winberg

Artikeltaggar

DressyrEvenemangHästsportRidningSäffleSäffle Ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.