Hoppa till huvudinnehållet

Tre matjättar återkallar ägg – salmonellarisk

Publicerad:
Ica och Axfood återkallar ägg efter salmonellafynd. Arkivbild.
Ica och Axfood återkallar ägg efter salmonellafynd. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/ TT

Coop, Ica och Axfood återkallar ägg efter efter att man upptäckt salmonella i de stall där äggen värpts.

För Icas del gäller återkallandet följande produkter: ICA Basic Ägg frigående inomhus 6-pack och 24-pack, ICA Ägg frigående inomhus, 6-pack M/L, 10-pack, M/L och 15-pack M, ICA Frukostägg frigående inomhus 12-pack L samt ICA Brunchägg 6-pack med bäst före-datum mellan 8 mars och 19 mars och kod 2SE403-XX, där de sista två siffrorna är stallets nummer och i detta fall berörs samtliga stallnummer.

Axfood återkallar å sin sida produkterna Garant Ägg, Frigående inomhus, XL, 6-pack och Garant Ägg, Frigående inomhus, Large, 10-pack, båda med bäst före-datum mellan 8 och 17 mars.

Hos Coop återkallar man Coop Ägg Frigående inomhus, 24-pack, storlek M med bäst före-datum mellan 8 mars och 17 mars och Xtra Ägg Frigående inomhus, 15-pack, storlek S med bäst före-datum mellan 13 mars och 16 mars.

Den som köpt ägg som återkallats uppmanas att i första hand reklamera produkten i den butik där inköpet gjordes.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs ett felaktigt datumintervall för de Ica-ägg som återkallas.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikes

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.