Hoppa till huvudinnehållet

Ett steg närmare alkoholservering i simhallens relaxavdelning

Publicerad:
Alkoholservering i simhallens relaxavdelning kan bli verklighet. Frågan ska snart upp för beslut i kommunfullmäktige.
Alkoholservering i simhallens relaxavdelning kan bli verklighet. Frågan ska snart upp för beslut i kommunfullmäktige. Foto: Tor Erik Schrøder

Diskussionerna om huruvida det ska vara möjligt att servera alkohol i simhallens relaxavdelning eller inte fortsätter. Kommunstyrelsen i Säffle har godkänt förslaget om att möjliggöra alkoholservering under vissa förutsättningar. Men det var inte ett enigt beslut och nu ska frågan upp i kommunfullmäktige den 6 mars för ett slutgiltigt beslut.

Förslaget som innebär att det ska bli tillåtet att servera alkohol i simhallen är en del i ett utvecklingsförslag för relaxavdelningen.

Förslaget har nu varit uppe i kommunstyrelsen där beslutet blev att godkänna förslaget och skicka det vidare till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut. Det var inte ett enigt beslut i kommunstyrelsen.

Två per person

Enligt förslaget ska det bli tillåtet med alkoholservering i simhallen under förutsättning att serveringen sker utanför de öppettider då allmänheten har tillträde till lokalen. Det är också under förutsättning att serveringstillstånd beviljas. Det ska också finnas en begränsning på högst två enheter per person och alkoholvolymen får inte vara högre än fem procent för öl och cider och tolv procent för vin.

Servering av alkohol i simhallens relax kan bli verklighet – beslut ska tas

Artikeltaggar

KommunfullmäktigeKommunstyrelsenNyheterSäffleSäffle simhallServeringstillstånd

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.