Hoppa till huvudinnehållet

Snart börjar sportlovet – här finns möjligheter till ett aktivt lov

Publicerad:
Handboll är en av alla sporter som sportlovslediga barn och ungdomar har möjlighet att prova nästa vecka.
Handboll är en av alla sporter som sportlovslediga barn och ungdomar har möjlighet att prova nästa vecka. Foto: Janerik Henriksson/TT

Oavsett om man gillar att sporta och hålla igång eller om man föredrar att pyssla eller läsa så finns det aktiviteter att välja på för alla som är sportlovslediga nästa vecka.

Det är en rad föreningar som erbjuder prova på-aktiviteter under veckan. Redan på måndag kan man prova på friidrott. Det är Säffle Friidrott som välkomnar alla barn och ungdomar till Tegnérhallen där man kan testa på friidrott. Det finns även möjlighet att prova friidrott på onsdagen.

På måndag och onsdag går det att prova på badminton i Herrgårdshallen. Där finns BMS Åminton på plats och lånar ut racket och bollar. Aktiviteten är till för alla, från förskola till gymnasiet. Det ges ett nytt tillfälle att prova badminton på onsdagen.

Pyssel och sagor

På biblioteket anordnas pysselworkshop med Ljilja på måndagen. Det finns två olika grupper beroende på ålder. Först är det för barn mellan sex och nio år och lite senare är det för alla mellan nio och tolv år. För de yngre barnen har biblioteket sagostund varje dag utom söndag nästa vecka. Dessutom kommer det att vara ett extra fokus på Bamse som fyller 50 år under veckan. Biblioteket har en tipspromenad och pyssel på temat och det finns också en utställning.

Handboll och basket

På tisdag finns Handbollförbundet Väst på plats i Tegnérhallen med aktiviteter för barn mellan sju och tio år. Senare samma dag finns också möjlighet att prova på basket. Det är IFK Åmål som bjuder in alla mellan åtta och tolv år att prova basket i Tegnérhallen.

På onsdag finns chans att prova på ytterligare en sport. Då kan alla som är simkunniga och kan simma minst 50 meter prova på simträning med Säffle Simsällskap. Det finns fler aktiviteter att välja på under onsdagen. Då ordnar även Säffle Schackklubb prova på schack för alla barn och ungdomar. De håller till i en lokal på Västra Storgatan 10.

Självförsvar för tjejer

På torsdag är det dags för innebandy. Det kan man prova på i Värmlandsbros idrottshall. Det är Värmlandsbro SK som bjuder in alla mellan sju och tolv år och det krävs anmälan.

På torsdag bjuder även Säffle Karateklubb in alla tjejer från 13 år till prova på självförsvar för tjejer. De håller till i karatesalen i Tegnérhallens källare.

Under hela veckan, alla dagar utom lördag, håller ishallen öppet för allmänhetens åkning. Det finns gott om tider att välja mellan både för den som vill åka med puck och för den som vill åka utan puck.

För högstadielever anordnar Ungdomens hus en skidresa till Branäs på onsdag. Ungdomens hus arrangerar även ett sportlovs-LAN som drar igång på onsdag kväll och slutar vid lunchtid på fredag.

Alla är vinnare i Barnens Vasalopp

Artikeltaggar

BarnIFK ÅmålSäffleSäffle FriidrottSäffle SSSportTegnérhallenVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.