Hoppa till huvudinnehållet

Molles gäng kammade hem stor travvinst

Publicerad:
Ett kompis- och släktgäng med rötterna i Långserud brukar spela på V75 tillsammans. Nu har de fått en storvinst.
Ett kompis- och släktgäng med rötterna i Långserud brukar spela på V75 tillsammans. Nu har de fått en storvinst.

Molles gäng är namnet på ett litet kamrat- och släktgäng som har rötterna i Långserud. Nu har de kammat hem en stor travvinst.

Gemensamt är ett stort intresse för trav där en av deltagarna har sysslat med hästar hela livet. Hon arbetar för övrigt i Norge just nu. Övriga är syskon med respektive samt mamma och pappa. Totalt är det sju personer som ingår. Sedan ett par år tillbaka brukar man ibland sätta ihop en V 75-kupong där insatserna är lite olika men oftast runt 300-400 kronor per omgång. Antalet andelar är lite olika och brukar röra sig om 20-30 kronor per andel och omgång.

En lagledare

En person blir varje gång lagledare i spelomgången och sedan funderar man ihop hur kupongen skall se ut. Lagledaren bestämmer varje omgång andelarnas storlek. Detta skedde även härom helgen när ett par av Mollegänget satt samlade och man började fundera på utformningen av kupongen.

Den ena hästen efter den andra plockades in och andelskostnaden bestämdes till 30 kronor. Ett par bestämde sig för tre andelar och några för två. På grund av ett dieselstopp hann inte ene deltagaren boka mer än en andel och då var en annan generös och överlämnade en av sina tre andelar. Ytterligare en struntade i att vara med eftersom en tatuering skulle knipa pengarna denna gång.

– Det blev nog den dyraste tatueringen någonsin, skojade den tatueringssugne och vinstlöse.

Ville vara med

Av en slump ringde mamma till det lilla hårt travengagerade gänget på lördagen och undrade vad som var på gång.

– Vi ska göra en travkupong, sade lagledaren.

– Får jag vara med sade mamma och antecknade sig för tre andelar á 30 kronor.

– Kanske var det mammas 90 kronor som avgjorde när vi plockade in några hästar, funderar lagledaren.

16 andelar

Totalt blev det 480 kronor satsade i 16 andelar. Det ger 960 rader.

Två "spikar", det vill säga, en enda häst i vardera loppet togs ut där Gunnar Daniel Wejersten körde båda hästarna. Den första inte en favorit vid namn Chitchat och den andra Borups Victory var dock storfavorit.

– Vi hade goda tankar om Daniels körningar, säger lagledaren.

Spännande

Sedan började spänningen när den ena hästen efter den andra "gick" in. Till slut visade det sig att Molles gäng vunnit 829 460 genom en 7:a , 15 stycken 6:or samt 89 stycken 5;or.

Varje andel blev då värd 51 861 kronor. Spelformen heter ATG Tillsammans och Molles gäng satt på lite olika ställen och gladdes allteftersom.

Vinsten? Ett kök för några i gänget, en motorsåg samt en hästoperation är andra saker som deltagarna prioriterat.

Artikeltaggar

ATGLångserudNyheterSäffleTravV75

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.