Hoppa till huvudinnehållet

JUST NU: SMHI-varning om snöfall under morgonen

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Under torsdagskvällen gick SMHI ut med en gul varning om snöfall i västra delen av Västra Götalands län, inklusive hela Dalsland och Säffle. Hur stora snömängder det blir är svårbedömt men snöfallet kan innebära problem i trafiken.

Vädervarningen gäller från 04.00 till 10.00 på fredagsmorgonen och förutom delar av Västra Götalands län så gäller varningen även sydvästra Värmland, Halland och nordvästligaste Skåne.

På sin hemsida skriver SMHI: ”Snömängderna är svårbedömda. Temperaturen väntas ligga nära noll grader och det är svårbedömt hur mycket snö som lägger sig på vägarna. Både i inledningen och slutet av perioden kan nederbörden delvis falla som regn, främst vid kusten.”

De skriver även ”Snöfallet kan bli ymnigt och väntas ge omkring 5 cm på kort tid, lokalt upp mot 1 dm.”

Artikeltaggar

DalslandSMHIVäderVärmlands länVästra Götalands länVind

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.