Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen säljer fastigheter

Publicerad:
Kommunstyrelsen har tagit beslut om fastighetsaffärer.
Kommunstyrelsen har tagit beslut om fastighetsaffärer. Foto: Johan Nilsson/TT

Säffle kommun säljer nu fastigheten Roten 2 till företaget UMV Coating som idag är hyresgäst i lokalerna. Kommunstyrelsen har godkänt affären som nu ska upp till kommunfullmäktige för beslut.

Bakgrunden är att Forskningen i Säffle AB köpte fastigheten 2010 som ett led i näringslivsutvecklingen i kommunen. Sedan dess har UMV Coating hyrt hela fastigheten. Nu vill företaget köpa fastigheten för att kunna utveckla sin verksamhet. Fastigheten omfattar 4 900 kvadratmeter med en byggnad på ungefär 800 kvadratmeter.

Godkänna försäljning

Kommunstyrelsen har beslutat att föreslå kommunfullmäktige att godkänna försäljning enligt det aktuella köpekontraktet.

Kommunstyrelsen hade även en annan fastighetsaffär uppe på bordet. Det gäller fastigheten Säffle Säffle 7:39. Byggnaden är från den tiden då det bedrevs lantbruk vid Sunds herrgård. Det är ett mindre flerfamiljshus där det idag bor två hyresgäster. Kommunen anser att det är lämpligt att sälja fastigheten eftersom det inte ligger inom kommunens ansvar att äga den typen av fastighet. Kommunstyrelsen har gett kommunledningskontoret i uppgift att förbereda en försäljning av fastigheten på öppna marknaden via mäklare.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterKommunstyrelsenNyheterSäffleSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.