Hoppa till huvudinnehållet

En icke alarmistisk klimatnyhet

Publicerad:
Bjørn Lomborg är en dansk forskare som i många år har hävdat att klimathotet är en rejäl överdrift.
Bjørn Lomborg är en dansk forskare som i många år har hävdat att klimathotet är en rejäl överdrift. Foto: Christopher Patrick Grant

Bjørn Lomborg är en dansk forskare och skribent som nyligen släppt en rapport som visar med mätdatats hjälp att vi människor förmodligen inte påverkar klimatet särskilt mycket som vi tror p.g.a. av våra koldioxid-utsläpp.

Jag citerar: Allt färre människor dör av klimatrelaterade naturkatastrofer. Detta visar klimatdata för 2022– trots en alarmistisk klimatrapportering om det motsatta– vilket kan exemplifieras med att Al Gore som en gång i tiden var USA:s vicepresident– i ett tal på World ekonomic forum (WEF) sa att våra världshav kokar p.g.a. våra koldioxid-utsläpp. Medeltemperaturen i haven ligger på mindre än ca 4°C.

98 procent färre människor dog 2022 än för hundra år sedan av klimatrelaterade naturkatastrofer som översvämningar, torka, stormar, skogsbränder och extrema temperaturer. Hur kommer det sig då att det inte rapporteras något om detta i media– det är en total tystnad!? Är det för blött, torrt, varmt, kallt?– skyll bara på klimatförändringar som vi människor påstås har orsakat av 0,04 procent atmosfärisk koldioxid. Det är solen, molnbildning och vattenånga som i huvudsak styr vårt klimat.

På 1920-talet var dödstalet i klimatrelaterade katastrofer 485 000 i genomsnitt varje år. Under det senaste hela decenniet–2010-2019 var genomsnittet 18 362 döda per år – eller 96,2 procent lägre. Den som vill läsa mer om detta kan googla: ”principia lomborg decline”…

Per Johansson

Artikeltaggar

Al GoreBjørn LomborgKlimatOlyckor och katastroferÖversvämningarSkogsbränderTorkaUSAVäder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.