Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna skadad vid olycka på E45 – ådrog sig fraktur

Publicerad:
Två bilar har krockat på E45 i Åmål. En kvinna skadades och har förts till sjukhus./GENREBILD
Två bilar har krockat på E45 i Åmål. En kvinna skadades och har förts till sjukhus./GENREBILD Foto: Johan Nilsson/TT

En trafikolycka inträffade på torsdagsmorgonen på E45 i Åmål. Två personbilar krockade vid en trevägskorsning. En 35-årig kvinna skadades i bröstet och ådrog sig en fraktur i samband med olyckan.

Olyckan skedde vid 06.45-tiden. Tre enheter från räddningstjänsten kallades till olyckan, liksom två ambulanser och polis.

– Två bilar kolliderade och en av bilarna hamnade i diket och den andra var kvar på vägen. Förarna satt kvar i sina bilar men var inte fastklämda, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson på Västra Götalandspolisen, i ett tidigt skede.

En bil som kom norrifrån på E45 skulle svänga vänster in mot industriområdet när den blev påkörd bakifrån av en bil. Föraren av den bil som påkördes, en man i 30-årsåldern, verkar inte ha fått några allvarliga skador.

Men föraren av den påkörande bilen, en 35-årig kvinna, skadades. Hon fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt presskommunikén från sjukhuset har kvinnan bröstskador och frakturer. Kvinnan beskrivs som ”måttligt skadad”.

Den påkörande bilen har tagits i beslag av polisen, för teknisk undersökning.

– Det görs rutinmässigt vid den här typen av allvarliga olyckor, säger Thomas Fuxborg.

Det finns i nuläget inga uppgifter om eventuella brottsmisstankar.

Vid halv nio-tiden på torsdagsmorgonen var E45 öppen igen för trafik i båda riktningarna.

Artikeltaggar

ÅmålE45OlyckorOlyckor och katastroferTrafikolyckor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.