Hoppa till huvudinnehållet

Bjuder in till jobbmässa på Medis

Publicerad:
Arbetslivsresurs anordnar jobbmässa i Säffle. (arkiv)
Arbetslivsresurs anordnar jobbmässa i Säffle. (arkiv) Foto: Jenni Jansson

För dig som letar nytt jobb, eller bara är nyfiken på vad Säffles arbetsmarknad har att erbjuda, så bjuds det nu i mars in till en helt ny jobbmässa.

Närmare bestämt förmiddagen den 15 mars, då kommer flertalet arbetsgivarkontakter med personalbehov att befinna sig på Medborgarhuset. Ett helt nytt koncept som förväntas resultera i arbetstillfällen för flera.

Arbetslivsresurs

De som står bakom evenemanget jobbmässan är Arbetslivsresurs, vars främsta syfte är att hjälpa deltagare att komma ut i studier och arbete. I Säffle har de varit etablerade sedan 2011, men detta blir första gången en jobbmässa anordnas.

Mässan är öppen för allmänheten och riktar sig till de som befinner sig i situationen som arbetssökande. På plats finns möjlighet att lämna över CV, ställa frågor, nätverka med företagen och på så sätt skapa nya kontakter för det framtida arbetslivet.

Företag för alla

I nuläget kommer ett tjugotal utställare finnas på plats för mässan. I och med att arbetsgivare från restaurangbranschen, vård och omsorg, lokala butiker, industrin och kommunala verksamheter ges en stor variation av valmöjligheter.

– På så sätt hoppas vi kunna erbjuda något för alla, att hitta något som passar just en själva. Företagen är mycket intresserade av att få mer personal, säger eventsamordnare Emira Gusinjac.

Hoppas kunna fortsätta

En arbetsmässa på det här sättet har varit något saknats här i Säffle. Arbetslivsresurs ser positivt på det och hoppas kunna fylla ett tomrum. De berättar att trots den minskade arbetslösheten hos unga så finns problemet med långtidsarbetslösheten ett kvarstående problem, enligt statistik från Arbetsförmedlingen. Jobbmässan ses som ett hjälpande steg i rätt riktning.

– Vi kommer följa upp med företagen och göra en utvärdering av hur mässan gick, är det något som blir populärt och uppskattat så kommer vi självklart jobba för att göra det återkommande. Vilket vi självklart hoppas det blir, säger Emira Gusinjac.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArbetslöshetArbetsmarknadMedborgarhusetSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.