Hoppa till huvudinnehållet

Beslut: Ja till alkohol i simhallens relaxavdelning

Publicerad:
Kommunens politiker har öppnat upp för möjligheten att kunna erbjuda upplevelsepaket med alkoholservering i simhallens relaxavdelning.
Kommunens politiker har öppnat upp för möjligheten att kunna erbjuda upplevelsepaket med alkoholservering i simhallens relaxavdelning. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Kommunfullmäktige i Säffle har godkänt förslaget om att öppna upp för möjligheten att servera alkohol i simhallens relaxavdelning. Det gäller vid bokning av relaxavdelningen och på tider då inte allmänheten har tillträde till lokalen.

Det pågår ett utvecklingsarbete av simhallens relaxavdelning. Som ett led i detta kom ett förslag om att kunna erbjuda upplevelsepaket med alkoholservering i relaxavdelningen.

Nu har kommunfullmäktige godkänt förslaget. Det innebär att det nu ska bli tillåtet att servera alkohol i simhallens relaxavdelning under vissa förutsättningar. Det krävs också ett serveringstillstånd för att det ska bli möjligt. Alkoholserveringen ska ske utanför de öppettider då allmänheten har tillgång till lokalen och det finns en begränsning på max två enheter per person. Öl och cider ska inte ha en alkoholvolym på över fem procent och för vin finns det en gräns på tolv procent.

Förslaget godkänns

Beslutet om att godkänna förslaget togs efter omröstning. Dag Rogne (C) yrkade bifall till kommunstyrelsens beslut som innebär att man godkänner förslaget om alkoholservering under vissa förutsättningar.

– Jag tycker att det är ett väl avvägt alternativ för att utveckla Säffle simhall, sa han.

Han uppgav även att Centerpartiet inte hade en enhetlig linje i frågan utan att varje ledamot skulle rösta efter egen övertygelse i detta beslut.

Positiva till förslaget

Partikamraten Putte Grötting ställde sig också bakom förslaget.

– Vi ska besluta om ifall vi är positiva eller negativa till det här. Om vi är positiva får vi som alla andra lämna in ansökan om att få bedriva alkoholutskänkning, sa han.

Även Moderaternas Nina Andersson var positiv till förslaget.

– Jag vill lyfta varför det här kommer upp. Det här är frågor som har ställts av medborgare. Kan man få hyra relaxen och få köpa upplevelsepaket med alkohol? Det kommer inte vara när badhuset är öppet för övriga allmänheten. Det kommer inte vara salongsberusade människor som badar med barn, uppgav hon.

Emot förslaget

Det var också flera politiker som var emot förslaget. Centerpartiets Eva Harstad var en av dem som yrkade avslag på förslaget.

Även Jimmy Jonasson (SD) yrkade avslag på förslaget.

– Jag tycker att det är fantastiskt att man vill utveckla relaxavdelningen. Men alkoholen kan vi väl ändå låta bli, det är ju ändå ett badhus, sa han.

Han påpekade också att det kan medföra kostnader i form av utbildning av personal och tillstånd.

– Alkoholservering hör hemma på våra restauranger inte på vårt badhus, avslutade han.

V håller med

Nästa talare var Vänsterpartiets Matilde Konglevoll som höll med Jimmy Jonasson.

– Nu ska det hända något som inte händer så ofta. Jag håller med dig, jag yrkar avslag av samma anledningar som Jimmy uppgav, sa hon.

Det blev omröstning och 27 ledamöter röstade ja till förslaget medan 13 ledamöter röstade nej och en avstod. Sverigedemokraterna, Vänsterpartiets Matilde Konglevoll samt Centerpartiets Eva Harstad reserverade sig mot beslutet.

Artikeltaggar

Dag RogneJimmy JonassonKommunfullmäktigeNina AnderssonNyheterPutte GröttingSäffleSäffle simhall

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.