Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen säljer fastighet till företag

Publicerad:
Kommunfullmäktige har beslutat om försäljning av Roten 2.
Kommunfullmäktige har beslutat om försäljning av Roten 2. Foto: Johan Nilsson/TT

Kommunen säljer fastigheten Roten 2 till företaget UMV Coating som idag är hyresgäst i lokalerna. Kommunfullmäktige i Säffle har nu beslutat att försäljningen ska genomföras.

UMV Coating hyr idag Roten 2 som omfattar 4 900 kvadratmeter med en byggnad på ungefär 800 kvadratmeter. Forskningen i Säffle AB köpte fastigheten 2010 som ett led i näringslivsutvecklingen i kommunen. Sedan dess har företaget hyrt fastigheten.

Kommunstyrelsens ordförande Dag Rogne (C) tycker att det här är ett bra exempel på hur man kan främja det lokala näringslivet.

– Det här är ett mönsterexempel för hur en kommun kan agera för att stimulera näringslivet att stanna kvar i Säffle och utveckla. Det är ju UMV som har haft den här fastigheten och vi köpte den 2010 när de behövde större lokaler. Nu har de beslutat att själva förvärva den och behålla den här verksamheten på plats. Jag tycker att det här är ett bra sätt att bedriva utveckling av företag, sa Dag Rogne innan beslutet om försäljningen togs i kommunfullmäktige.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDag RogneFastigheterFörsäljningKommunfullmäktigePolitikSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.