Hoppa till huvudinnehållet

Pressträff med polis och skolpersonal efter storbråket på Tegnérskolan

Publicerad:
Dagens pressträff i stadshuset i Säffle. Medverkade gjorde Ylva Winther, skolschef, Gustav Hagerskog, rektor och Magnus Wallin, gruppchef polisen.
Dagens pressträff i stadshuset i Säffle. Medverkade gjorde Ylva Winther, skolschef, Gustav Hagerskog, rektor och Magnus Wallin, gruppchef polisen. Foto: Tommy Pedersen

Efter de senaste dagarnas oroligheter i Säffle deltog polis, Säffle kommun och personal från Tegnérskolan vid en pressträff i stadshuset klockan 12.00 i dag.

Vi sände pressträffen live och du kan se den i efterhand här nedan.

Oroligheter som startade redan i helgen tog ny fart under tisdagen när 20-tal elever och föräldrar började bråka vid Tegnérskolan i Säffle.

Rektorn Gustav Hagerskog meddelade under onsdagen att flera elever stängs av från undervisning.

Skolan bedrev distansundervisning under gårdagen för att i dag återgå till ordinarie skolgång.

– Och vi kommer då att börja med en klassamling där alla elever har chans att ställa frågor om det som hänt och för att se om någon behöver extra stöd från elevhälsan, sa Gustav Hagerskog, under gårdagen.

Pressträffen startar 6.30 in i klippet.

Rektorn om bråket: ”Sorgligt att vuxenvärlden deltar aktivt i ungdomskonflikt”Storbråket på Säffleskolan: ”Verkar handla om att någon känt sig kränkt”15-åring misshandlad på väg hem från nattfotbollen

Artikeltaggar

Gustav HagerskogOroligheterPolisenSäffleSäffle kommunSamhälleSkola och utbildningTegnérskolanUndervisning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.