Hoppa till huvudinnehållet

Hyllar Evert Taube för tjugonde gången

Publicerad:
Gruppen som framför ett drygt 20-tal Taubevisor på söndag i Kil och på tisdag i Säffle. Sittande fr v Bosse Rhodén, Monica Olsson och Henrik Olsson. St fr v Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson och Svante Olsson.
Gruppen som framför ett drygt 20-tal Taubevisor på söndag i Kil och på tisdag i Säffle. Sittande fr v Bosse Rhodén, Monica Olsson och Henrik Olsson. St fr v Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson och Svante Olsson. Foto: Annelie Ryberg

Söndagen den 12 mars och tisdagen den 14 mars är det dags igen för Visklubb -67 i Säffle att hylla Evert Taube på hans födelsedag. Det är en sed visklubben haft alltsedan 2003 och nu är det alltså tjugonde gången som Taubekonserten äger rum.

Några av de medverkande har varit med alla år, andra flertalet gånger, men i år är det också dags för en nykomling, Monica Olsson, att ta plats i gänget. Övriga är Anders Falk, Pelle Jonsson, Bosse Rhodén, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson.

Som vanligt blir det ett blandat urval av Evert Taubes cirka 215 visor som presenteras. I två välmatade avdelningar framför gruppen ett drygt 20-tal visor med kända guldkorn som Inbjudan till Bohuslän, Maj på Malö, Linnéa, Min älskling, Änglamark, Fragancia och Eldarevalsen varvat med mera sällan framförda Kärleken och vinden, Vera i Vintappargränd, Fritjofs avsked och Framnäs vals med flera.

Konserten ges i Kil Arena på söndag, alltså den 12 mars, som är Evert Taubes födelsedag och på tisdag den 14 mars i Medborgarhuset i Säffle, visklubbens hemmaarena.

Artikeltaggar

Evert TaubeKonserterMusikNöje/KulturSäffleVisklubb -67

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.