Hoppa till huvudinnehållet

Skördefesten genomförs för 20:e gången

Publicerad:
I höst genomförs Skördefesten på Värmlandsnäs för 20:e gången.
I höst genomförs Skördefesten på Värmlandsnäs för 20:e gången. Foto: Carolina Schützer

Nu är det klart att Skördefesten på Värmlandsnäs genomförs för 20:e gången i höst.

– Wow, vi känner att det är ett jubileum som måste firas.

Det säger Louise Eriksson, projektledare för Skördefest på Värmlandsnäs inför Säffles största arrangemang som kommer att genomföras 2-3 september. Och det blir alltså för 20:e gången.

Planeringen har dragit i gång och några idéer börjar bli verkliga.

– Föreningen söker fler idéer och öppna för förslag på vad som ska hända under arrangemanget eller runt omkring. Vi är även öppna för nya samarbeten som gör att det blir något extra i upplevelseform, säger Louise,

– Så ta gärna kontakt med oss! Det finns inga dumma förslag.

Klart i maj

De stora dragen i Skördefestens program ska vara klart i maj för att det ska finnas programblad ute under semestern.

Skördefesten var i höstas tillbaka efter två års uppehåll. I höst genomförs arrangemanget för 20:e gången.
Skördefesten var i höstas tillbaka efter två års uppehåll. I höst genomförs arrangemanget för 20:e gången. Foto: Carolina Schützer

Skördefesten på Värmlandsnäs har sedan starten 2002 växt sig till en riktig värmländsk folkfest. Omkring 2 000 besökare första året har nu blivit omkring 15 000–20 000 på en och samma helg.

– Ryktet har spridit sig långt utanför kommunen och regionens gränser och numera reser folk långväga för att besöka vårt årliga arrangemang. Därför jobbar vi hårt för att varje år göra att dessa, våra besökare och vänner, känner sig riktigt, riktigt välkomna till Värmlandsnäs, Säffle och Värmland, säger Louise Eriksson.

Under Skördefesten kan man besöka gårdar, matproducenter, kulturbyggnader och många andra typer av verksamheter då dörrarna på "Näset" står öppna för besökare med sikte på en helg full av äventyr och upplevelser kring temat lokalproducerad mat och hantverk.

Artikeltaggar

HantverkNyheterSäffleSkördefestenTurismVärmlandsnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.