Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt guld för ung Säffleskytt

Publicerad:
Felix Wennsten och Ludvig Winborg Fridh deltog i två skyttetävlingar i Töreboda förra helgen.
Felix Wennsten och Ludvig Winborg Fridh deltog i två skyttetävlingar i Töreboda förra helgen. Foto: Privat

Tre Säffleskyttar deltog i helgen i två skyttetävlingar i Töreboda. Det var Svenska ungdomsmästerskapen och riksfinal i Svenska ungdomscupen.

Felix Wennsten fick dubbelt guld i förra helgens skyttetävlingar.
Felix Wennsten fick dubbelt guld i förra helgens skyttetävlingar. Foto: Privat

Från Säffle Pistolskytteklubb deltog Ludvig Winborg Fridh, Felix Wennsten och Axel Bruce från Säffle båda dagarna. Den första tävlingen, Svenska ungdomsmästerskapen, ägde rum på lördagen.

Felix Wennsten som tävlar i klassen för 13-åringar kammade hem guldet i Svenska ungdomsmästerskapen med 388 poäng. Ludvig Winborg Fridh tävlade i klassen för elvaåringar och samlade ihop 364 poäng. Axel Bruce tävlade i klassen för 17-åringar och fick ihop 500 poäng.

Flera Säffleungdomar tävlade i Töreboda förra helgen.
Flera Säffleungdomar tävlade i Töreboda förra helgen. Foto: Privat

Etta i riksfinal

På söndagen var det riksfinal i Svenska ungdomscupen. Även här kammade Felix hem en förstaplats med sina 391 poäng. Axel fick 513 poäng och Ludvig 367 poäng.

Artikeltaggar

MedaljerPistolskytteSäffleSkytteSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.