Hoppa till huvudinnehållet

Motion: Vilken skattenivå krävs för att nå målen?

Publicerad:
Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl, Hèléne Agdén, Ingalill Rosell, Ingegerd Welin Fogelberg och Elin Edfelt Laage. Bilden togs i samband med ett möte på torget oktober 2021.
Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl, Hèléne Agdén, Ingalill Rosell, Ingegerd Welin Fogelberg och Elin Edfelt Laage. Bilden togs i samband med ett möte på torget oktober 2021. Foto: Nathalie Forsström

Sjukvårdspartiet vill öppna upp för en diskussion om skattenivån i kommunen. I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att kommunstyrelsen ska få i uppdrag att utreda vilken skattenivå som skulle behövas för att nå fullmäktigemålen.

Sjukvårdspartiet i Säffle vill att kommunstyrelsen ska göra en utredning för att ta reda på vilken skattenivå som behövs för att klara de mål som kommunfullmäktige har angivit. Partiet har skrivit en motion med förslaget.

”Vi är bekymrade för våra barns framtid och för hur välfärden skall klaras när medarbetarna har allt för tuffa utmaningar”, skriver de in sin motion.

Klara verksamheterna

Sjukvårdspartiet vill utreda vilken skattenivå som skulle krävas för att klara verksamheterna. ”Att konsekvent undanta en seriös diskussion om skattenivån är därmed destruktivt.”, står det bland annat i motionen.

I motionen hänvisar de till siffror som visar att Säffle kommun har den näst lägst lägsta skattenivån i Värmland, efter Karlstad.

Utredning

Motionen har skrivits under av Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl, Hèléne Agdén, Ingalill Rosell och Elin E Laage.

Kommunfullmäktige har skickat motionen vidare till kommunstyrelsen för remittering.

Artikeltaggar

KommunfullmäktigeKommunstyrelsenNyheterPolitikSäffleSäffle kommunSjukvårdspartiet

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.