Hoppa till huvudinnehållet

Vilken debut av Monica!

Publicerad:
Monica Olsson, ny i Taubegänget, blev kvällens stora utropstecken.
Monica Olsson, ny i Taubegänget, blev kvällens stora utropstecken. Foto: Björn Larsson

”Evert Taube i våra hjärtan“ är en devis som etsat sig fast hos många. När visklubben i Säffle i tisdags gav sin Taubekonsert för 20:e gången alltsedan nystarten på Knusesund 2003 var det inför en publik i Medborgarhusets rotunda på 160 personer.

Alla tycktes samfällt lika glada och entusiastiska över vad kvällen bjudit och lovorden över programmet var många.

Veteranerna Anders Falk, Per Nilsson, Henrik Olsson, Pelle Jonsson, Svante Olsson och Bosse Rhodén kunde denna afton presentera en helt ny bekantskap för publiken i ensemblen; Monica Olsson. De lätt grånande herrarna ursäktar säkert om vi utnämner henne till kvällens stora utropstecken.

Imponerade stort

Monica axlade manteln efter gruppens tidigare sångerska Annette Svanelind, som numera har Lidingö som bostadsadress, med bravur. Hon imponerade stort i sina solonummer där kanske Brevet från Lillan och Änglamark stack ut allra mest, med deltog också med egna verser och stämsång i flera av enseblenumren. Duetten med pappa Henrik (för övrigt den ende som deltagit vid alla 20 tillfällena) i Ellinor dansar gjorde också succé.

Medborgarhuset rotunda fylldes av 160 personer när Visklubb -67 i tisdags hyllade Evert Taube.
Medborgarhuset rotunda fylldes av 160 personer när Visklubb -67 i tisdags hyllade Evert Taube.

Kvällen bjöd på dryga 20-talet visor av Mäster Taube, somliga välkända och ofta sjungna, andra mera sällan hörda. Sammantaget blev det en bra mix av vår nationalskalds långt över 200 visor. En blandning som uppenbarligen föll de flesta på läppen av reaktionerna att döma.

Artikeltaggar

Evert TaubeMedborgarhusetMusikSäffleVisklubb -67

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.