Hoppa till huvudinnehållet

Har ni helt tappat fotfäster i planeringen?

Publicerad:
E45-förslaget genom Värmlandsbro får många att reagera.
E45-förslaget genom Värmlandsbro får många att reagera. Foto: Nathalie Forsström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter att ha varit på Trafikverkets information i Värmlandsbro funderar man på om planerarna för vägen helt tappat fotfästet.

Ifjol fick sträckningen genom samhället klartecken av våra folkvalda i stadshuset. Det verkar som att Trafikverkets planerare då i stort sett kunde sudda ut samhället och även sudda ut många utfarter för att kunna höja en redan hög hastighet på 70 km till 80 k/tim.

I Värmlandsbro bor det många kommuninvånare, det finns en saluhall, en gummiverkstad och en av kommunens största industrier som samlar många fordon som skall förflytta sig morgon och kväll. Att då föreslå avstängningar av anslutningsvägar och höjning av en redan hög hastighet är minst sagt anmärkningsvärt.

Om nu E45 skall gå igenom samhället så borde våra politiker hejda Trafikverkets hastighetshets. I en tätort skall hastigheten inte överstiga 50 km.

Vi som bor i samhället ska kunna röra oss säkert, något som vi inte gör nu en gång och inte behöva använda bilen för att ta oss till exmpelvis kyrkan.

För många är genomfarten en fartsträcka med många idiotiska omkörningar. Om man sänkte hastigheten skulle man kunna slopa den planerade cykel- och gångrampen över E45:an. Man skulle istället få säkra övergångsställen med refuger i till exempel korsningen, E45-Kyrkvägen. Det med tanke på bland annat alla barn som vid skolavslutningen varje år passerar E45.

50 km/tim, övergångsställen och fartkameror är vad som behövs om E45 skall gå igenom Värmlandsbro

Gammal Vbro-bo

Artikeltaggar

Insändare