Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad tävling – hästhoppning för nybörjare

Publicerad:
Emilia Draxler och Mila Soldan på Buller och Goodie.
Emilia Draxler och Mila Soldan på Buller och Goodie. Foto: Privat

Säsongens första blåbärshoppning gick av stapeln på Säffle Ridklubb, SRK, i lördags och trots dimma och vinterruskigt väder var det ett lyckat och uppskattat evenemang som klubbens ungdomssektion, USEK, bjöd på.

 • Emilia Draxler på Buller på framridningsbanan.
  Emilia Draxler på Buller på framridningsbanan. Foto: Privat
 • Konferencier Elina Blomqvist.
  Konferencier Elina Blomqvist. Foto: Privat
 • Kristin Engdal på Lollipop.
  Kristin Engdal på Lollipop. Foto: Privat
 • Två unga ryttare med Bruno.
  Två unga ryttare med Bruno. Foto: Privat
 • Emil Sander hoppade med Texas.
  Emil Sander hoppade med Texas. Foto: Privat
 • Emil Sander på Texas.
  Emil Sander på Texas. Foto: Privat

14 ekipage deltog i klasserna bom, 20 cm och 30 cm. Blåbärshoppning är ofta den första tävling som man deltar i som nybörjarryttare för att lära sig hur det går till på hopptävlingar och bygga förtroende i sin ridning. Det ger ofta mersmak för att delta i fler tävlingar.

Ridklubbens ungdomssektion organiserade tävlingen i enlighet med Ridsportförbundets reglemente med en fin banskiss, proffsigt byggda hinder, en underhållande konferencier, ett gäng med funktionärer som såg till att allt gick säkert till och enligt tidsschemat. Dessutom dukade ungdomssektionen upp ett fint sortiment av godsaker, dricka och hembakat i cafeterian.

Bra arrangerat

Monica Bäck, mentor till Säffle Ridklubbs ungdomssektion, sade att det var imponerande hur dessa ungdomar nu har fått så fina rutiner i sin organisation när de arrangerar olika evenemang på klubben.

– Jag fick även mycket positiv respons från flera av föräldrarna. De tackade jättemycket för den fint anordnade "tävlingen" och var väldigt nöjda med hur ungdomssektionen lagt upp det med bland annat gemensam genomgång innan träningstävlingen började, sade hon.

Jobbar tillsammans

Sanna Olsson, ordförande i ungdomssektionen och ridlärare hos Säffle Ridklubb, höll med och lade till:

– Det är så roligt att se att vi alla ungdomar kan jobba så fint tillsammans för klubbens bästa. Nu är stallet som ett andra hem för många där man har kul och gör saker tillsammans.

Ungdomssektionens mål med de pengar som de tjänar in från försäljning vid olika evenemang är att köpa in en ny ponny till klubben.

Artikeltaggar

HästsportRidningSäffleSäffle Ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.