Hoppa till huvudinnehållet

Lotta tog en SM-medalj i år också

Publicerad:
Lotta Boholm Wall med SM-bronset.
Lotta Boholm Wall med SM-bronset.

Lotta Boholm Wall från Långserud upprepade fjolårsbedriften och tog ett SM-brons när Masters-SM i simning avgjordes i Stenungsund.

Det är många veteraner som simmar för Säffle SS men Lotta Boholm Wall var den enda som deltog när Masters-SM avgjordes i tre dagar.

– Jag simmade fyra distanser och fick med mig ett SM-brons i en gren. Det var jättekul!

Lotta, mer känd som träskulptör, har ett gediget idrottslig förflutet, och har på senare återupptagit simningen där man kan tävla i Masters med olika klasser för simmare i åldern 20-79 år. Lotta tävlade i klassen 55-59 år.

SM-bronset kom på 100 meter medley där Lotta fick den alldeles utmärkta tiden 1,31,48. Åt vinnaren gick det dock inte att göra något. Det var nämligen gamla landslagssimmaren och flerfaldiga svenska mästaren Anette Philipsson från Linköping som vann. Hon har bland annat deltagit i två OS under sina aktiva karriär.

Lotta gjorde tre starter till. Hon blev sex på 100 meter fritt med 1,18,39, åtta på 50 fritt med 34,51 och sexa på 50 fjäril med 38,17.

– Jag är jättenöjd. Det var tredje gången jag var med i Masters som är en jätterolig tävling. Och det var roligt att få med sig en medalj, precis som ifjol

Totalt var det 360 simmare från ett 50-tal klubbar som deltog i tävlingen. Totalt sattes 50 nya rekord.

Artikeltaggar

Lotta Boholm WallSäffle SSSimsport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.