Hoppa till huvudinnehållet

Skidtävling för de yngsta i Nysäter

Publicerad:
Redo för start för Barnens Vasalopp.
Redo för start för Barnens Vasalopp. Foto: Kjell Olsson

I oktober började träningen, först på barmark, och strax före jul kunde man lägga ut snön vid Gillberga skidstadion. I tisdags var det äntligen dags för en egen tävling.

Totalt har ett 30-tal barn och ungdomar, de flesta i yngre åldrarna, varit trogna på veckans två eller tre träningstillfällen.

Snön har lagts ut men man fick lämna de sista 300 metrarna på 2,5 km-spåret och i stället ha 2,2 km samt 800 meter farbara. Flitigt fräsande av snön har betytt riktigt bra skidspår och underlag trots den gröna terrängen runt omkring.

På väg mot det hägrande målet.
På väg mot det hägrande målet.

– Fantastiskt att man har lyckats hålla spåret i så fin trim och det blir nog ytterligare några veckor, säger en tacksam förälder.

Man riktade även ett tack till tränarna Per och Elisabeth Schullström samt Daniel Jansson som lett träningen och lekarna samt hjälpt till med annat praktiskt.

På tisdagskvällen var det dags för en skidaktiviteter med nummerlappar på brösten, varm saft eller blåbärssoppa och en härlig chokladbit vid målgång,

 • Skönt få lite hjälp med vallning när det är klisterföre, tycker nioåriga Elna Öhrman
  Skönt få lite hjälp med vallning när det är klisterföre, tycker nioåriga Elna Öhrman
 • Gott med varm saft vid målgången.
  Gott med varm saft vid målgången.
 • Startfältet drar iväg.
  Startfältet drar iväg.
 • Hela gänget samlat inför starten.
  Hela gänget samlat inför starten.
 • Det går bra att delta även utan skidor tycker drygt ettårige Malte
  Det går bra att delta även utan skidor tycker drygt ettårige Malte

Närmare 25 små skidåkare mötte upp tros surt väder som på slutet övergick i duggregn. Snön i spåren lär räcka ytterligare en tid om inte regnet sätter stopp definitivt.

Artikeltaggar

Gillberga SKNysäterSkidorSportTräning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.