Hoppa till huvudinnehållet

Hur svårt ska det vara att byta om efter dusch?

Publicerad:
Insändarskribenten menar att det slarvas alldeles för mycket med reglerna i simhallens omklädningsrum. Genrebild.
Insändarskribenten menar att det slarvas alldeles för mycket med reglerna i simhallens omklädningsrum. Genrebild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag tränar i simhallen tre gånger i veckan. Det förvånar mig att det är så många som inte respekterar de stora tavlor där det tydligt står att alla ska duscha nakna och tvätta sig med tvål INNAN de tar på sig badkläder.

Det är så många vuxna som inte gör detta. Och de som har med sig barn gör samma sak med dem. Tar på sig badkläder och går så in i duschen, utan att tvätta sig med tvål. Jag har sagt till några, men de säger att de har duschat hemma. Men det hjälper inte! Har de varit på toa eller om det kan vara bakterier i kläderna, så är det hänsynslöst till oss som alltid följer anvisningarna som står. Ska vi sen ut i samma bassänger, är det inte trevligt. Dessvärre har inte personalen tillåtelse att säga till dem, det borde det vara av hänsyn till oss alla andra. Det är synd att vuxna människor inte klarar av att tänka på följderna som detta kan få - och är det verkligen så svårt att duscha och tvätta sig innan man tar på badkläder? Ni som läser detta och vet att det handlar om er, SKÄRP ER och visa hänsyn till oss andra som också simmar här!

Flitig badgäst

Artikeltaggar

BakterierInsändareKläder