Hoppa till huvudinnehållet

Kalla till möte och svara

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Insändarskribenten efterfrågar mer information om ombyggnationen av E45.
Insändarskribenten efterfrågar mer information om ombyggnationen av E45. Foto: Nathalie Forsström

Efter presentationen av det senaste förslaget om E45 är vi många i Värmlandsbro samt boende utmed vägsträckan som känner oss överkörda. Förlaget innebär en höjning av hastigheten till 80 km/timmen mot nuvarande 70. Bara detta går mot allt sunt förnuft i ett samhälle där vuxna och barn bor i anslutning till vägen.

Inga optimala lösningar för av- och påfarter, nedskärningar på antalet busshållsplatser trånga utfarter för tunga fordon med mera. Vid Moelven infart till kyrkan med mera.

För de som tvingas bo i närheten av de nya förslaget lär varken buller eller vibrationer minska. Vi som bor i den nya sträckningens närhet lär få osäljbara och värdeförminskade fastigheter.

Märk väl! Vi är också skattebetalande invånare i denna kommun, men ingen vare sig pratar med oss eller tar någon notis om våra åsikter.

För att ytterligare ge negativ åsikter om den planerade vägsträckan så finns ingen plan på att bygga om järnvägsbron norr om Värmlandsbro. Denna är farlig redan idag och lär inte bli bättre när hastigheten höjs till 100. Dessutom står den på lerbotten vilket också med all sannolikt kommer att påverka med påföljd att den säkert kommer att behöva byggas om inom snar framtid. Trafikintensiteten lär inte bli mindre och i all synnerhet är det den tunga trafiken som tenderar att öka.

Många av oss är till åren och kanske inte får uppleva detta. Men de yngre som köpt hus i Värmlandsbro lär ju få leva med detta under de närmaste 50 åren. De kanske är några att tänka på?

Vi vill ha en ärlig förklaring av Trafikverket och Säffle kommun och vill att ni kallar till möte då även vi som har "små fastigheter" får en chans att ge vår syn på saken och framföra våra åsikter.

Så vi uppmanar er till att kalla samman ytterligare ett möte för frågor och svar på den föreslagna vägsträckan.

En av många uppretade Värmlandsbro-bor

Artikeltaggar

Bostad och byggenE45Säffle kommunTrafikTrafikverketVärmlandsbro