Hoppa till huvudinnehållet

20-åring döms för grov misshandel på nyårsfest

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

En 20-årig man har dömts till skyddstillsyn med två månaders för grov misshandel. Det var på nyårsaftonen 2021 som mannen misshandlade en annan man på en fest utanför Säffle.

Den 20-årige mannen ska ha antingen slagit eller kastat en ciderburk mot en annan mans huvud i samband med en nyårsfest utanför Säffle på nyårsaftonen 2021. Därefter slog han mannen med flera knytnävsslag mot huvud och ansikte så att han ramlade och blev ståendes på knä. 20-åringen ska då ha fortsatt misshandeln genom att dra honom i håret och fortsätta utdela knytnävsslag mot huvud och ansikte. Av domen framgår att bråket startade med att 20-åringen blivit ombedd att lämna festen.

Skadestånd

20-åringen har även dömts till att betala strax över 55 000 kronor i skadestånd till mannen som han har misshandlat.

20-åringen nekade till anklagelserna om grov misshandel. Värmlands tingsrätt ansåg det dock styrkt att det var 20-åringen som begått misshandeln och dömde honom därför till skyddstillsyn med två månaders fängelse.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseMisshandelSäffleVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.