Hoppa till huvudinnehållet

Taket nästan lyfte sig på villan

Publicerad:
Här är gänget som fick med sig publiken så att taket nästan lyfte på Silvénska villan i lördags.
Här är gänget som fick med sig publiken så att taket nästan lyfte på Silvénska villan i lördags. Foto: Kurt Karlsson

Jaa, vad ska man säga annat än att det var fullt drag på Silvénska villan i lördags. Vi hade ju önskat detta, och vår önskan gick i uppfyllelse. Det blev fullt på lördagskaféet med råge så att det blev en trevlig lördagsförmiddag.

Men vad var det då som gjorde detta? Jo, som underhållare denna lördag hade Silvénskas lördagskafé bjudit in Visklubb 67:s allsångskillar! Det var Per Nilsson, Anders Falk och Henrik Olsson på gitarr och sång, Bosse Rhodén på dragspel och Svante Olsson på bas, men de som sjöng mest var faktiskt publiken. Den mångtaliga publiken fick verkligen sjunga ur sig och hur det lät när det var nästan 95 gäster i lokalen, ja, ni kan väl räkna ut det själva. Det var lika många olika röstlägen som det var gäster och alla sjöng av hjärtans lust.

Vilka sånger fick de då sjunga? Det var ju mest sånger som vi alla känner igen, som Flickan i Havanna av Evert Taube och Kalle på Spången av Edvard Persson (men skriven av Lasse Dahlquist). Siw Malmkvists låt Tunna skivor var alla med och sjöng; den hette i original Everybody’s somebody´s fool och skrevs 1960 av Jack Keller och Howard Greenfield. Det här var ju bara ett smakprov vad som gavs, det kom många fler. Efter konserten blev det dragning på kaffebiljetterna, där lottades det en bok om Visklubbens 50-årsjubileum, två stycken påskägg och en kaffebiljett. Nästa lördag är det påsklördag och då skall vi till Blåkulla, så då blir det inget lördagskafé. Men om två veckor kommer Svanskogs dragspelsgrupp och då är ni hjärtligt välkomna!

Kurt Karlsson

Artikeltaggar

Anders FalkEdvard PerssonEvert TaubeHavannaKonserterMusikNöje/KulturPer NilssonSångSilvénska villanSkådespelareSvaneholm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.