Hoppa till huvudinnehållet

Hagerskog ny skolchef i Grums

Publicerad:
Gustav Hagerskog, rektor på Tegnérskolan, får snart nytt jobb som skolchef i Grums kommun.
Gustav Hagerskog, rektor på Tegnérskolan, får snart nytt jobb som skolchef i Grums kommun. Foto: Nathalie Forsström

Gustav Hagerskog, rektor för Tegnérskolan, får snart nytt jobb som skolchef i Grums. Han ersätter Thomas Nilsson när denne går i pension till hösten.

– Jag är mycket glad och stolt, säger nyrekryteringen.

Grums kommun publicerade nyheten på sin hemsida under onsdagen.

– Jag är oerhört glad över att kunna rekrytera Gustav till Grums kommun. Gustav har en gedigen skolerfarenhet och en omvittnat god ledarskapsförmåga, kommenterar Grums kommundirektör Erica Andrén - själv tidigare skolchef i Säffle kommun.,

Formellt tillträder Gustav Hagerskog tjänsten den 31 juli. Han gör därmed just nu sin sista termin på Tegnérskolan.

– Det är väldigt dubbla känslor. Jag trivs jättejättebra på Tegnérskolan, med alla mina kollegor - det är en fantastisk arbetsplats. Så det har varit ett svårt beslut att fatta, men det landade i att jag måste testa den här nya utmaningen, säger han.

Gustav har arbetat i skolans värld sedan 2007, och hela tiden i Säffle kommun förutom en kortare period i Karlstad. Nu när beslutet är taget, ser han med spänning fram emot uppdraget som skolchef.

– Jag är mycket glad och stolt över att få det förtroendet. Jag ser fram emot att få lära känna verksamheterna och att tillsammans med barn, elever, vårdnadshavare och personal utveckla utbildningsverksamheten i Grums kommun. Tillsammans ska vi skapa förskolor och skolor som ger alla barn och elever förutsättningar att utvecklas och lyckas. Det är givetvis mål som jag alltid har arbetat mot, men nu blir det ju på en högre nivå, säger Gustav Hagerskog.

Vem som blir ny rektor på Tegnérskolan är i skrivande stund inte klart.

Artikeltaggar

BeslutFörskolorGrumsGrums kommunGustav HagerskogPensionSäffle kommunSkola och utbildningSkolorTegnérskolan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.